Jag har ju redan delat ett redept på chiapudding där jag använde mig av havremjölk men något som är ännu smarrigare är att göra puddingen med kokosmjölk. Det blir betydligt krämigare och puddingen blir klar lite fortare eftersom den mjölken är tjockare i konsistensen. Själv har jag blivit så van att göra detta så jag höftar med måtten men jag använder ungefär 1,5 dl ekologisk kokosmjölk (ej light), 3 msk chiafrön, 5 droppar stevia med vaniljsmak plus 3-5 frysta hallon. Ett tips är att göra detta med rumstempererad kokosmjölk för då är konsistensen perfekt och du kan bara röra ihop ingredienserna lite snabbt, sätta på ett lock och sedan låta det stå i kylen över natten. Till servering använder jag färska bär samt en klick vaniljkvarg och Renée Voltaires bovetecrunch på toppen för att få lite konsistens. Väldigt bra frukost som känns lyxig men ändå går snabbt att göra!
Bon appétit!
/I’ve already shared a recipe of my chia pudding when I used oat milk, but it is even more delicious to do it with coconut milk so here is a new recipe! You need 1,5 dl of organic coconut milk (full fat), 3 table spoons of Chia seeds, 5 drops of vanilla flavoured Stewia plus 3-5 frozen raspberries. Use a room temperatured coconut milk (it’s easier to work with) and mix the ingredients together before you put the jar in the fridge over the night. For serving, I use 2 table spoons of vanilla quark, fresh berries plus Renée Voltaires granola. This is such a healthy and yummy breakfast which is very easy to do! Bon appétit!
Åh vad gott! Använde du sån där kokosmjölk på burk som man använder när man lagar mat, eller var det från en stor tetra typ Alpro? 🙂
Den där gjorde jag med när jag hade chiafrön hemma. 😀 Måste beställa igen!
Så gott det lät! Tack för tipset, blev sugen på att pröva:)