I förra veckan testade jag att göra en hemmagjord kokos- och vaniljglass och den blev faktiskt riktigt god! Den var superlätt att göra och allt ni behöver är 1 burk med kokosmjölk (INTE lätt), 2 msk kokosflingor, 2 msk Philadelphia and 5 droppar stevia med vaniljsmak. Börja med att hälla av vattnet från kokosmjölken så att ni enbart har det krämiga innehållet kvar och blanda det med färskosten och de andra ingredienserna. Vispa upp det och häll över smeten i 2-3 skålar som ni sedan ställer i frysen. Bäst blir det om man inte låter det frysa helt igenom (blir så hårt då), alternativt att man låter dem stå framme en stund innan servering. Själv toppade jag med passiosnfrukt samt färska jordgubbar och det blev en riktigt smarrig dessert som kändes härligt sommarfräsch!
Bon appétit!
/Last week, I made a home made coconut and vanilla icecream which was really delicious! It was very easy to make and all you need is a can of coconut milk, 2 spoons of coconut flakes, 2 spoons of cream cheese and 5 drops of vanilla flavoured Stevia. Pour out the water from the coconut milk so you have left the creamy batter, and whisk it with the other ingredients. Pour the batter in 2-3 bowls and put it in the freezer (if you have it there too long I would recommend you to take it out from the freezer 30 minutes before serving). Finally, top it with passion fruit and fresh strawberries for a really fresh and summerish taste! Bon appétit!
Det ser ju väldigt gott ut 🙂
It was 🙂