I förra veckan testade jag att göra såväl glutenfria kokos- som mandelscones och sistnämnda blev riktigt smarriga så jag tänkte dela receptet med er. Jag utgick från ett recept på Superfruit.se (jag använde inte deras produkter) men använde dock 2,5 dl mandelmjöl i stället för 2 dl och adderade även lite salt. Det står i receptet att det är en portion men då man lätt får ut 2-3 scones tycker jag att det är perfekt för två personer om man inte är superhungrig. Till mina scones serverade jag hallonsylt, naturell färskost samt en söt dessert i form av vaniljpudding. Mums! Jag kan varmt rekommendera er att göra dessa om ni är känsliga mot gluten (jag har inga problem med gluten men Micke kan bli uppsvälld) för de blir väldigt goda och är superlätta att göra!
Bon appétit!
/Last week, I baked gluten-free almond scones and they were really delicious so I want to share the recipe with you. I used a recipe from Superfruit.se but used 2,5 dl of almond flour instead of 2 dl and I also added some salt in my scones. The recipe says that it is for one person, but you can easily make 2-3 scones so I would say it is perfect for two persons. I served my scones with raspberry jam, cream cheese plus a sweet vanilla dessert pudding as dessert. Yummy! I can strongly recommend this recipe if you have problems with gluten because it’s easy to do and tastes amazing! Bon appétit!
Så fina, och så gott det lät! Roligt med ett enkelt recept. Jag har en vän som är känslig mot gluten så detta skulle jag gärna pröva nästa gång hon kommer förbi mig, tack:)
Yummy!! 🙂
D ser gått ut! 😀