Annawii

CHRISTMAS CANDY POPS

I förra veckan gjorde jag dessa minst sagt mumsiga julpraliner och om ni fortfarande har lite tid över för julbak – gör dem! De är superenkla att göra och allt ni behöver är en förpackning med mandelmassa (jag tog en stor variant), arraksessent samt 200 gram vit choklad och valfri topping. Börja med att blanda ihop mandelmassan med 2 tsk arrak (börja med 1 tsk och se om det behövs mer) och rulla sedan bollar som ni sticker på fina pinnar/sugrör eller bara låter vara som de är. Frys in dem i ca: 10 minuter och medan ni gör det smälter ni den vita chokladen över ett vattenbad. Därefter är det bara att doppa bollarna i chokladen, strö över toppingen och låt dem stelna. Själv serverar jag dem helst kylskåpskalla för då blir den krispiga chokladen en ljuvlig kontrast mot den mjuka mandelmassan!
Bon appétit!
/Last week I made these delicious Christmas pralines and if you still have the time to bake something for Christmas – bake these! They are super easy to make and all you need is almond paste, arrack essence, 200 grams of white chocolate and some topping. Start with mixing the almond paste with the arrack essence (I used 2 teaspoons but try 1 at first and see how it tastes) and make small balls of the almond paste which you put on retro straws or just keep them as they are. Put them in the freezer for 10 minutes and melt the white chocolate while they get cold. When the chocolate has melted, dip the almond paste balls in the chocolate, sprinkle the topping over them and put them in the fridge. They are so easy to make and tastes amazing! Bon appétit!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.