Tack vare min ”Make a change”-utmaning i samarbete med Kelloggs Special K har jag börjat gilla att börja experimentera mer i köket och förra veckan gjorde jag dessa hjärtformade proteinpannkakor. De blev fantastiskt goda och var betydligt lättare att steka än andra recept jag testat på just proteinpannkakor! För att göra dem vispar ni ihop 1 ägg, 100 g/1 dl kvarg, 1 tsk bakpulver, 1 msk kokosmjöl samt lite salt. Sedan steker ni dem på låg värme och vill ni ha dem hjärtgformade som mina använder ni bara en pepparkaksform som ni häller smeten i. Det är en supersmarrig brunch/lunch som med fördel serveras till valfria bär, kvarg och någon form av pannkakssirap!
Bon appétit!
/Thanks to my ”Make a change” challenge in collaboration with Kelloggs Special K, I’ve started to experiment more in the kitchen and last week I made these heart shaped protein pancakes. They was so delicious and was also very easy to make! Whisk 1 egg with 100 g quark, 1 teaspoon of baking powder, 1 table spoon of coconut flour plus some salt. When the batter is smooth, fry the pancakes on low temperature in a pan and if you want to have the heart shape you could use a cake cutter. It is such a delicious brunch/lunch which I prefer to serve with berries of your own choice, quark and pancake syrup! Bon appétit!
Det är verkligen gott med protein pannkakor!
Yummy! 🙂
😀