Kristin

Goda gulaschen

Har ju glömt att lägga ut receptet på den goda gulaschen som jag bjöd på mitt och Adams kalas. Eftersom att smakarna skulle passa stora som små var jag ganska ”snål” med kryddorna. Ett riktmärke som jag hade var att jag hade drygt 1 msk av allt.

Gör gärna grytan dagen innan så att smakerna får dra ihop sig lite.

 Ingredienser

500 g högrev

 2 gula lökar

 1 röd paprika

1 msk tomatpuré

1 burk passerade tomater

 2 vitlöksklyftor

 mejram

chilipulver

paprikapulver

 kummin

 4 medelstora potatisar

 250 g kålrot

 2 morötter

 2 liter oxbuljong, tärning eller konc fond + vatten

Olja till stekning

Salt Peppar

Till servering:

Gräddfil/ Turkisk yougurt

 Finhackad persilja/Basilika

Gör så här

Skär köttet i tärningar, ca 2×2 cm. Bryn köttet i omgångar i 1 msk olja i en gryta.
Skala och hacka lök. Kärna ur och hacka paprika. Bryn tillsammans med köttet.
Krydda med  tomatpuré, pressad vitlök, mejram, paprikapulver, kummin, 1 tsk salt och 1 krm peppar.
Skala och tärna potatis, kålrot och morötter. Häll i passerade tomaterna. Lägg ner i grytan. Häll i oxbuljong.
Låt soppan sjuda i minst 2 timmar. För en tjockare konsistens, tillsätt maizena.
Servera med gräddfil/turkisk yougurt och gärna finhackad persilja.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.