Kristin

Gott bröd

På lördagens kalas serverade vi en mustig gulaschgryta med levainbröd samt mitt hembakade bröd.

 Här kommer receptet.

Mumsiga fillimpan

2 limpor

Tiden totalt ca 2 1/2 timme

Ugn: 175 grader.

Ingredienser

5 dl vetemjöl

3 dl grahamsmjöl

4 dl rågsikt

2 1/2 dl rågkross

1 dl vetekli

1/2 dl groddar

1 tsk salt

4 tsk bikarbonat

1 liter filmjölk

2 dl mörk sirap

1 msk smör

rågkross

Valfritt men jag brukar även ha:

1/2 dl linfrön

1/2 solroskärnor

1/2 russin

Gör såhär:  Blanda alla torra ingredisenser noga. Jag brukar som sagt var lägga till linfrön,russin och solroskärnor men det blir lika saftigt och gott utan. Rör därefter ner filmjölk och sirap. Blanda väl till en lös och klibbig smet.

Smöra två 1 1/2 liters avlånga brödformar. Strö rågkross i botten och längs sidorna. Fördela smeten i formarna och grädda sedan i nedre delen av ugnen i ca 2 timmar. Efter ca en timme brukar jag lägga på lite folie för att få en mindre bränd yta.

Mums!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.