Tillsammans med Alvin svängde jag ihop en liten tigerkaka till fikar. Mums!
Tigerkaka
50 gram smält smör eller margarin
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 dl mjölk
1-2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk florsocker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
Gör så här:
Smörj och strö kokos/ströbröd i en avlång form.
Vispa socker och ägg pösigt, gärna med elvisp.
Smält smöret och rör ner mjölken i smöret.
Blanda vetemjöl, vanilj och bakpulver noga i en skål.
Rör samman ägg- och sockerblandningen med smör- och mjölkblandningen.
Tillsätt torrvarorna och rör slätt.
Ta nu undan en tredjedel av smeten och smaksätt den med kakao. Rör den slät.
Varva nu smeten i formen, börja med ett ljust lager, därefter chokladsmeten och sedan ljus smet igen. Drag en gaffel genom formen så att smeten blandas lite.
Grädda i 175 grader cirka 35-40 minuter. Känn med en sticka om kakan är fast i mitten.
Stjälp sedan upp och låt kakan svalna under formen på galler.
Senaste kommentarer