Kristin

Tigerkaka

Tillsammans med Alvin svängde jag ihop en liten tigerkaka till fikar. Mums!

20120625-213609.jpg

Tigerkaka

50 gram smält smör eller margarin
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 dl mjölk
1-2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk florsocker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl

Gör så här:

Smörj och strö kokos/ströbröd i en avlång form.

Vispa socker och ägg pösigt, gärna med elvisp.

Smält smöret och rör ner mjölken i smöret.

Blanda vetemjöl, vanilj och bakpulver noga i en skål.

Rör samman ägg- och sockerblandningen med smör- och mjölkblandningen.

Tillsätt torrvarorna och rör slätt.

Ta nu undan en tredjedel av smeten och smaksätt den med kakao. Rör den slät.

Varva nu smeten i formen, börja med ett ljust lager, därefter chokladsmeten och sedan ljus smet igen. Drag en gaffel genom formen så att smeten blandas lite.

20120625-213659.jpg

Grädda i 175 grader cirka 35-40 minuter. Känn med en sticka om kakan är fast i mitten.

Stjälp sedan upp och låt kakan svalna under formen på galler.

20120625-213727.jpg

20120625-213744.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.