Sitter i soffan och känner att ögonen går i kors. Är helt slut. Mycket på jobbet och dessutom hemma själv med pojkarna denna vecka. Jag har dock den underbara förmånen att få lite hjälp i veckan så det kommer gå galant.
Jag blev dock lite förvånad när jag kom hem med pojkarna från förskolan och Alvin började hjälpa Adam innan han ens tagit av sig själv. Jag fick förklaringen sen av Alvin att Andreas hade bett honom hjälpa till lite extra nu när han var den största killen i huset. Så sött!
I helgen bakade jag min favoritlimpa. Den är även en favorit hos Alvin om man bortser från den hårda kanten.
2 limpor
Tiden totalt ca 2 1/2 timme
Ugn: 175 grader.
Ingredienser
5 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
4 dl rågsikt
2 1/2 dl rågkross
1 dl vetekli
1/2 dl groddar
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1 liter filmjölk/yougurt
2 dl mörk sirap
1 msk smör
rågkross/pumpakärnor
Valfritt men jag brukar även ha:
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl russin
Gör såhär: Blanda alla torra ingredienser noga. Jag brukar som sagt var lägga tillpumpakärnor, russin men det blir lika saftigt och gott utan. Rör därefter ner filmjölk och sirap. Blanda väl till en lös och klibbig smet.
Smöra två 1 1/2 liters avlånga brödformar. Strö rågkross och pumpakärnorna i botten och längs sidorna. Fördela smeten i formarna och grädda sedan i nedre delen av ugnen i ca 2 timmar. Efter ca en timme brukar jag lägga på lite folie för att få en mindre bränd yta.
Senaste kommentarer