Vilken underbar helg! Det finns ingenting att klaga på. Vädret har varit på topp och vi har haft det helt fantastiskt.
I lördags hade vi några vänner över på middag och lek. Allt vi åt var i princip nya recept så det var verkligen på vinst eller förlust men allt blev så lyckat och gott!
En dagens innan jag började skala grantäpple och stänkte ner hela mig:(
Vi bjöd på bubbel+ tillbehör när de kom.
Till förrätt blev det sedan Per Morbergs Toastskagen.
Varmrätten bestod av en härlig couscoussallad med grillad halloumi och sparris. Till det grillad kyckling och lite olika röror.
Efterrätten var jag lite extra spänd på. Jag hade läst så mycket gott om denna glass på Linneas Skafferi så jag var tvungen att prova och den blev gryyyymt god!
Glass utan maskin, 6 port:
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
100 g mörk choklad
1 dl jordnötter
1-2 msk jordnötssmör
Vispa grädden tills mjuka toppar bildas, vänd ner den kondenserade mjölken. Blanda väl. Tillsätt hackade jordnötter, en klick jordnötssmör och den mörka chokladen. Rör om och häll glassen i en avlång brödform. Strö över lite jordnötter och choklad som dekoration. Frys i minst 6 timmar.
Senaste kommentarer