Kristin

Egen müsli

Ett nytt måste vid frukosten är numera min egengjorda müsli. Så gott och så känns det lite nyttigare också när jag gjort den själv.

Jag blandar det som finns hemma men de senaste gångerna har jag använt mig av följande recept ( alla mått är ca).

3 dl Havregryn

1 dl Kokosflingor

1 dl Linfrön

1/2 dl Hasselnötter

1/2 dl Valnötter

1 dl Mandel

1 msk Olja

1 msk Vatten

3 msk Honung

Kanel efter smak

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser. Lägg allt på en plåt, med eller utan bakplåtspapper.  Ringa lite olja och vatten över blandningen. Ringla sedan honung och strö över kanel. Rosta i ugnen i ca 15 minuter. Blanda då o då så att den inte klumpar ihop sig.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.