Eftersom att gårdagens middagsplaner blev inställda ville vi ändå göra något lite extra gott. Det blev mozzarellafylld fläskfilé med parmaskinka.
Till efterrätt blev det äppelpaj ned vaniljsås som jag och Alvin fixade tidigare under dagen.
Det är smidigt när man kan förbereda allt innan så att det bara är att stoppa in formen i ugnen sen.
Äppelpaj
100 gr smör
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1-2 msk socker
Kanel
Sirap
Sätt ugnen på 225 grader.
Smöra formen men en del av smöret. Skala och hacka/skiva äpplena. Lägg i dem i formen. Strö över socker och kanel.
Blanda samman smör, vetemjöl och havregryn. Häll sedan blandningen över äpplena.
Ringla sedan lite sirap överst och in i ugnen i ca 10 minuter.
Servera med vaniljsås eller glass.
Ibland är det enkla godast!
Senaste kommentarer