Kristin

Äppelpaj med vaniljsås

Eftersom att gårdagens middagsplaner blev inställda ville vi ändå göra något lite extra gott. Det blev mozzarellafylld fläskfilé med parmaskinka.

Till efterrätt blev det äppelpaj ned vaniljsås som jag och Alvin fixade tidigare under dagen.

20130217-154004.jpg

Det är smidigt när man kan förbereda allt innan så att det bara är att stoppa in formen i ugnen sen.

Äppelpaj

100 gr smör
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1-2 msk socker
Kanel
Sirap

Sätt ugnen på 225 grader.
Smöra formen men en del av smöret. Skala och hacka/skiva äpplena. Lägg i dem i formen. Strö över socker och kanel.
Blanda samman smör, vetemjöl och havregryn. Häll sedan blandningen över äpplena.
Ringla sedan lite sirap överst och in i ugnen i ca 10 minuter.
Servera med vaniljsås eller glass.

20130217-164550.jpg

Ibland är det enkla godast!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.