Kristin

Nygräddade frallor

Innan kaoset bröt ut igårkväll hann jag göra iordning en bunke med deg som skulle jäsa under natten. Jag hade hittat ett recept på kalljästa frallor som man skulle göra dagen efter och endast stoppa in i ugnen på morgonen. Supersmidigt och perfekt för en hungrig barnfamilj som ändå vill ha lite helglyx!

Nybakade frukost frallor 

ca 10 stycken stora frallor

25 g jäst

5 dl kallt vatten

1 msk olivolja

1 msk brödsirap alt. ljussirap

1 1/2 tsk salt

ca 12 dl rågsikt

Rör ut jästen i det kalla vattnet. Tillsätt de övriga ingredienserna och här kan man även tillsätt ex kummin, linfrön eller liknande. Arbeta degen i några minuter. Täck med en handduk och ställ in i kylen över natten.

Morgonen efter: Sätt ugnen på 225 grader.

Ta fram degen och häll ut den på ett mjölat bord. Knåda inte degen för mycket itan strö bara över mjöl och skär degen i ca 10 bitar. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter och låt svalna under handduk.

Servera nygräddade tillsammans med goda tillbehör.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Kristin

      Ja och extra bra när det var så lätt. Åt dem precis till frukost idag med och de var även goda dagen efter;) dessa kommer jag definitivt att göra fler gånger.

      Kram