Kristin

Goga grytan

Igår doftade det härligt här hemma hela eftermiddag. En mustig höstgryta stod på spisen och kokade i flera timmar. Så gott och passar verkligen nu till hösten.

Kristins höstgryta

ca 4 personer

1 kg högrev

2 morötter

2 palsternackor

1 paprika valfri färg

1/2 kålrot

1 gul lök

1 tärning köttbiljong + 1/2 liter vatten

syltlök

1 dl grädde

redning

soja

vitpeppar

salt och peppar

Gör såhär:

Skär köttet i små tärningar alt. den storlek som önskas. Stek det sedan i en stekpanna/gjutgärnsgryta på hög värme så det blir en fin yta. Krydda med vitpeppar,peppar och salt. När köttet är genomstekt, tillsätt buljong plus vatten. Hacka gul lök och häll ned i grytan.  Låt koka på svag värme i ca 1-2 timmar beroende på storlek på köttbitarna. Skala och hacka alla grönsker. Tillsätt sedan kålrot, palsternacka och morot i grytan. Låt puttra ytterligare och häll sedan ner paprikan. Tillsätt sedan grädde, soja och redning och låt koka ihop.

Servera tillsammans med ris och sallad.

Smaklig måltid!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.