Igår doftade det härligt här hemma hela eftermiddag. En mustig höstgryta stod på spisen och kokade i flera timmar. Så gott och passar verkligen nu till hösten.
Kristins höstgryta
ca 4 personer
1 kg högrev
2 morötter
2 palsternackor
1 paprika valfri färg
1/2 kålrot
1 gul lök
1 tärning köttbiljong + 1/2 liter vatten
syltlök
1 dl grädde
redning
soja
vitpeppar
salt och peppar
Gör såhär:
Skär köttet i små tärningar alt. den storlek som önskas. Stek det sedan i en stekpanna/gjutgärnsgryta på hög värme så det blir en fin yta. Krydda med vitpeppar,peppar och salt. När köttet är genomstekt, tillsätt buljong plus vatten. Hacka gul lök och häll ned i grytan. Låt koka på svag värme i ca 1-2 timmar beroende på storlek på köttbitarna. Skala och hacka alla grönsker. Tillsätt sedan kålrot, palsternacka och morot i grytan. Låt puttra ytterligare och häll sedan ner paprikan. Tillsätt sedan grädde, soja och redning och låt koka ihop.
Servera tillsammans med ris och sallad.
Smaklig måltid!
Senaste kommentarer