Har ju glömt att lägga ut receptet på den goda gulaschen som jag bjöd på mitt och Adams kalas. Eftersom att smakarna skulle passa stora som små var jag ganska ”snål” med kryddorna. Ett riktmärke som jag hade var att jag hade drygt 1 msk av allt.
Gör gärna grytan dagen innan så att smakerna får dra ihop sig lite.
Ingredienser
500 g högrev
2 gula lökar
1 röd paprika
1 msk tomatpuré
1 burk passerade tomater
2 vitlöksklyftor
mejram
chilipulver
paprikapulver
kummin
4 medelstora potatisar
250 g kålrot
2 morötter
2 liter oxbuljong, tärning eller konc fond + vatten
Olja till stekning
Salt Peppar
Till servering:
Gräddfil/ Turkisk yougurt
Finhackad persilja/Basilika
Gör så här
Skär köttet i tärningar, ca 2×2 cm. Bryn köttet i omgångar i 1 msk olja i en gryta.
Skala och hacka lök. Kärna ur och hacka paprika. Bryn tillsammans med köttet.
Krydda med tomatpuré, pressad vitlök, mejram, paprikapulver, kummin, 1 tsk salt och 1 krm peppar.
Skala och tärna potatis, kålrot och morötter. Häll i passerade tomaterna. Lägg ner i grytan. Häll i oxbuljong.
Låt soppan sjuda i minst 2 timmar. För en tjockare konsistens, tillsätt maizena.
Servera med gräddfil/turkisk yougurt och gärna finhackad persilja.
Skala och hacka lök. Kärna ur och hacka paprika. Bryn tillsammans med köttet.
Krydda med tomatpuré, pressad vitlök, mejram, paprikapulver, kummin, 1 tsk salt och 1 krm peppar.
Skala och tärna potatis, kålrot och morötter. Häll i passerade tomaterna. Lägg ner i grytan. Häll i oxbuljong.
Låt soppan sjuda i minst 2 timmar. För en tjockare konsistens, tillsätt maizena.
Servera med gräddfil/turkisk yougurt och gärna finhackad persilja.
Senaste kommentarer