Kristin

Chokladkaka med hallongrädde

Här kommer receptet på den goda chokladkakan med hallongrädde.

Chokladkaka med hallongrädde

8-10 bitar

100g smör

100 gram mörk choklad 70%

2 ägg

1 1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 krm salt

1 dl vetemjöl

Garnering:

2 dl vispgrädde

1 msk florsocker

200 g hallon

mynta

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i en rund rund form med diameter på ca 24cm. Smält ner smöret i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och tillsätt chokladen och rör tills dess att den har smält. Visa ägg, socker, vanilj och salt poröst. Rör ner mjöl och chokladblandningen. Häll smeten i formen.

Grädda kakan i nedre delen av ygnen i ca 15-20 minuter beroende på hur kladdig konsistens som önskas. Låt kakan svalna.

Vispa grädden, blanda den med florsocker och lätt mosade hallon. Spara lite florsocker samt några hallon till garnering.  Servera kakan med  hallongrädden garnera med flocrsocker, hallon och mynta.

MUMS!

Måste erkänna att kakan blev ännu godare efter en dag i kylen så gör gärna kakan lite iförväg:)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.