Kristin

Bullfest

Jag älskar verkligen bullar, framförallt vaniljbullar. Här kommer receptet som jag använder mig av.

20120929-090529.jpg

ca. 30 stora bullar

150g smör

5 dl mjölk

50g (1pkt) jäst

1/2 tsk salt

1 1/2 dl socker

1 tsk lite kardemumma

ca 1,5 liter vetemjöl

Fyllning till halva degen( kanelbullar):

50g smör

1 dl socker

Valfri mängd kanel

Fyllning till vaniljbullar:

50g smör

1/2 dl socker

Valfri mängd vaniljsocker

Pensling och garnering:

1 ägg

pärlsocker

Smält matfettet i en kastrull. Häll i mjölken och låt blandningen bli fingervarm. Lös upp jästen i en degbunke med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, kardemumma och nästan hela mjölmängden. Arbeta degen blank och smidig. Gärna med bakmaskin eller visp med degkrokar( som jag använder mig av). Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 min.

Arbeta ner degen i bunken och ta sedan upp den på mjölad arbetsbänk. Knåda degen smidig och dela den i 2 delar. Kavla ut degen till en rektangulär kaka. Bred på fyllningen ( smör och sockerblandningen) och strö på kanel/vanilj.

Vik sedan över degen från ena sidan till andra ( så att den blir hälften så stor) och skär smala längder( ca 2 cm) och rulla ihop. Placera i formar och låt jäsa under bakduk i ca 30 min. Pensla sedan med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker och grädda i ugnen i 250 grader, ca 10 min.

Låt svalna på galler under bakduk.

Smaka av och njut!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.