Igårkväll bakades det gör fullt här hemma. Två av mina favoritkakor.
Leilas kolasnittar:
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2.25 dl vetemjöl
0.5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.
Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten.
Dela degen och rulla ut till två längder.
Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Räffla med en gaffel.
Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt kolasnittarna svalna på plåten.
Farmors chokladkakor
200 gr margarin
1 dl socker
5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
Gör såhär:
Blanda degen, forma till längder och rulla pärlsocker.
Låt stå svalt.
Skär sedan och grädda i 175 gr, i ca 10-15min.
Mumsigt värre;)
Senaste kommentarer