Sarianne

Det handlar om att hitta det roliga i vardagen

”Jag ska bara”, kom på mig själv att rabbla upp jag ska bara hänga upp tvätten, plocka ur diskmaskinen, städa hallen och…när vi kom hem från förskolan idag!

Känns det igen?

Ibland behöver man bli påmind om vad som faktiskt är det viktigaste, lite damm i hörnen eller ett par extra skratt tillsammans med barnen eller någon annan man tycker om. Diskmaskinen står fortfarande full, tvätten ligger kvar i diskmaskinen, hallen är stökig och damm finns det garanterat i varenda hörn i huset oavsett om jag hade försökt jaga dem idag eller inte.

Det här med tid, en bristvara i många familjer men ofta är det vi som föräldrar som lägger orimliga krav för vad vi behöver göra tillsammans med barnen för att det ska räknas. Det är ju faktiskt så att i princip alltid när jag frågar vad mina barn skulle vilja göra en ledig dag tillsammans med oss vuxna så handlar det om att gå ut och cykla, gå till skogen, just nu är det mycket plocka kastanjer eller läsa en bok.

Sänk kraven och bestäm er för att göra något ”enkelt” och kravlöst enkelt varje vecka istället. Ta en promenad runt kvarteret utan att stressa fram, lek på tomten eller närmsta lekpark, lägg ut en filt på golvet och skapa på så sätt en mysig lässtund tillsammans.

Idag släppte jag allt, vi körde dansstopp tillsammans jag och båda fröknarna.

Alla skrattade, alla var närvarande och alla kände glädje av rörelsen och att faktiskt bara vara tillsammans!

me&i rabbit in the pocket tunic
Fröken J i rabbit in the pocket tunic och yogapants i camel från me&i

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. ♥ Sojka ♥

    haha helt underbar! :D
    Fick också alla mina fina underbara kläder till barnen. :) Så himla roligt!
    Och ja gud vad det känns igen. Som att tex inte diskmaskinen kan väntas med att tömmas. Ibland får man tänka om. :)
    Puss och kram fina! <3