Rebecca Dufwall

Favoriter – juldessert/julgodis 

En gottegris som jag är måste jag dela med mig av mina gottiga jul-favoriter! 

Först ut är denna fantastiska moussen


After eight chokladmousse 

6 portioner

3 dl vispgrädde (1 ½ + 1 ½ dl)

150 g mörk choklad

12 plattor After Eight, skurna i bitar 

GÖR SÅ HÄR

1. Värm upp hälften av vispgrädden i en kastrull. Bryt ner chokladen i bitar och smält den i grädden. Stäng av värmen direkt när det börjar bubbla. Låt blandningen kallna helt.

2. Vispa andra hälften av grädden fluffig.

3. Häll ner den kalla chokladgrädden i den vispade grädden. Vispa till en mousse, men inte för länge för då blir moussen gryning.

4. Skär hälften av After Eight-plattorna i bitar.

5. Fördela moussen i 6 glas. Strö över After Eight bitarna. Garnera med en After Eight platta i varje glas.

Gudomligt god för er som gillar mintsmak! 

Nästa godbit är 

Snickers cheesecake 


Det här behöver du till en rund form 25 cm :

1/2 burk med karamelliserad mjölk

250 gram salta jordnötter

3 äggvitor

3 äggulor

1 dl socker

300 gram phialdelphiaost

1 msk vaniljsocker

4 dl grädde

200 gram riven mjölkchoklad

TOPPING

1/2 burk med karamelliserad mjölk + 3 msk grädde

Jordnötter

GÖR SÅ HÄR

Börja med botten till cheesecaken, jag använde nästan hela jordnötspåsen förutom cirka en knapp dl. Grovhacka och blanda ihop med knappt halva den karamelliserade mjölken. Platta ut i den runda formenmed avtagbara kanter . Jag brukar trycka ut lite extra i kanterna för jag tycker att det är lite fint när det blir en högre kant.

Ta fram tre olika skålar, dela ägg gula och vita i olika skålar.Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna. Vispa sedan grädden fluffig så att den bildar toppar. Diska vispen noga för annars kanske inte äggvitorna blir fluffiga, använd den torra vispen och vispa till ett hårt skum. Du ska kunna hålla skålen upp och ner när de är klara. Sedan vänder du ner äggulesmeten i äggvitan och grädden och vänder ner allt i en och samma skål och vänd om försiktigt med slickepott eller slev. Riv ner mjölkchokladen i smeten- jag använder det sidan med störst hål. Häll sedan i smeten över jordnötsbotten och frys in med plastfolie över. Spara kolakrämen i en skål , och lägg på toppingen vid servering!

Cheesecaken ska frysa i minst 5 timmar innan servering, gärna över natten. Och ta fram den 20 minuter innan servering, lossa då på den avtagbara fomen.

Näär du gör toppingen så rör ner ett par matskedar med grädde i kolakrämen ( karamellierade mjölken ) och fördelade ut över cheesecaken , strö över resten av jordnötterna och servera.

Recept från Jennys Matblogg, farligt god! 

Hoppas ni är sugna på mer gott, för här kommer precis som sagt mycket mer


Mjuk pepparkaka med frosting

16 bitar

250 g rumsvarmt smör

4 dl strösocker

4 ägg

1 1/2 dl vatten

7 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 msk kanel

2 tsk malen ingefära

2 tsk malda nejlikor

2 tsk stött kardemumma

Frosting:

200 g färskost

100 g rumsvarmt smör

5 dl florsocker

DEKORATION

1–2 dl frysta lingon

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör och socker pösigt, vispa ner äggen ett i sänder samt vattnet. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor och rör försiktigt ned det i smeten.

2. Smörj en stor ugnsform, cirka 25×35 centimeter, och häll i smeten. Grädda kakan i cirka 40 minuter tills en provsticka är torr när du sticker i den. Låt kakan svalna i formen.

3. Frosting: Vispa ihop färskost, smör och florsocker till en slät smet. Bred ut smeten över kakan när den svalnat helt. Toppa med lingon och skär i rutor! 

Okej, en till bara! Sist ut är


Hemmagjord trillingnöt

200 gram mjölkchoklad
100 gram hasselnötskärnor

GÖR SÅ HÄR

Rosta nötterna på 225 grader i tio minuter, gnugga av överflödigt skal. Smält chokladen över ett vattenbad, eller i micron. Jag brukar använda en kopp/mugg för att chokladhöjden ska bli högre. Vänd ner hela påsen med hasselnötskärnor i chokladen och vänd om lite med en sked så att alla får choklad på sig. Fånga upp dem tre och tre , låt lite av överskottschokladen rinna av och lägg dem på bakplåtspapper och låt stelna. Chokladen som blir över kan du med hjälp av en gaffel eller sked ringla över godisbitarna. Gott gott !

Ja för vem saknar inte trillingnöten i paradis asken? 

Recept från Jennys matblogg! 


Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.