Att vara och bli mamma

Öka mjölkproduktionen

När borde mjölken ha runnit till ordentligt? Nu är ju ändå Melker 1,5 vecka så den borde väl ha kommit igång som den skall?

Idag har han som jag skrev i förra inlägget legat vid bröstet och snuttat i princip hela dagen, trodde jag skulle bli galen tillslut. Brösten känns utsugna till Max och jag är osäker på om han får i sig så mycket han behöver. Jag och Fredrik pratade lite löst om att ge honom ersättning nu på kvällen så kanske han sover lite längre inatt. Så kanske jag slipper vara uppe 3 timmar inatt också. Jag har kollat runt på nätet nu på kvällen efter lite tips som kan öka mjölkproduktionen och jag hittade bland annat Denna sidan som hade lite bra tips. Ska kanske gå förbi affären imorgon och köpa en lättöl och ta ett litet glas till maten imorgon och se om det händer något:)

Har ni lite andra husmorstips på saker man kan göra för att få igång en bra mjölkproduktion?:)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. mammalinda

    Ja amma ofta är det som gäller! Så ofta han vill! Är det så att du börjar bli öm (eller typ galet skitont) så är det bra att avsluta när det är mer av snuttande amning. Alltså då det är mer mys och gos, än äta. Det är antalet gånger du ammar inte hur länge du ammar, som triggar igång det. 🙂 Lycka till!! Snart kommer det bli översvämning. Lovar 🙂

  2. Marie Alvas mamma

    För mej funkade det bäst att låta Alva suga så mycket som gick. Kännde precis som du att det kändes tomt men hon gjorde en beställning på hur mycket hon ville ha och efter ca 14 dagar tyckte jag det var igång och funkade bra. Så länge Melker går upp fint i vikt ska du inte känna någon oro alls. Melker känner nog trygghet när han suger, kanske inte alltid är enbart hunger.
    Viktigt att du dricker mycket.

  3. Förskolemamman

    Amma, amma, amma, amma brukar väl vara det som många rekommenderar då det är ett sätt för bebisen att stimulera produktionen. Låt honom få amma så ofta han vill och ha mängder av tålamod så brukar produktionen öka för de flesta.