Header Image

På Smällen!

Emma är toppbloggare här på LOPPI och driver bloggen På smällen. Den 16:e mars 2013 blev hon och hennes fästman föräldrar till lille Lucas. Hon har precis börjat jobba igen efter 1,5 års mammaledighet, varav sju månader i Brasilien. Här på bloggen får ni läsa om livet som förstagångsmamma, tankar om bebis nr 2, missfall som suger, tips, tester, träning, event och massor av annat! ♥ Vill du göra ett samarbete, sponsra en tävling eller komma i kontakt med mig? Maila mig: [email protected]

Emmas Chokladgodisar

Publicerad,

Vad roligt att det är så många som vill ha receptet på min mumsiga kaka 🙂 Jag älskar den och det verkade alla på jobbet göra också 🙂

Chokladgodisar (ca. 15 st)

Ingredienser
150 g smält smör eller margarin
3 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1/2 dl kakaopulver
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver

Glasyr
2 dl florsocker
1 msk kakaopulver
1-2 msk vatten
1/2 dl kokosflingor

Sätt på ugnen på 200°C. Smält smöret (margarinet) i en kastrull som är så stor att de övriga ingredienserna också får plats. Tag kastrullen från värmen och rör i sockret. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver i en separat bunke så att det blir jämnt blandat. Tillsätt äggen och mjölblandningen i kastrullen. Rör bara ihop smeten, vispa inte. Bred ut smeten på en bakpappersklädd fyrkantig form ca 20×30 cm eller en rund form, ca 27 cm tvärsöver. Har man ingen mindre bakplåt kan man som jag gjorde igår använda en fullstorleksplåt, men gör då dubbelsats. Grädda kakan i 15-20 min. Kakan är klar när det inte blir degigt på gaffeln när du sticker ner den i kakan. Kakan ska bli lite kladdig i smaken men det ska inte följa med deg på gaffeln när du sticker den i kakan. Låt kakan kallna under en fuktig handduk. När kakan har svalnat, rör ihop en glasyr av florsocker, kakao och vatten och bred den över hela kakan. Strö på kokos innan glasyren stelnar. Ställ in i kylen och stoppa in hela kakan i en plastpåse så fort glasyren har stelnat. Klart!! Skär upp i lagom stora eller små bitar.

Hoppas ni gillar kakan lika mycket som jag 🙂

20140926-195339-71619340.jpg

6 Kommentarer

  1. Ååå dom här får du baka till mig någon dag:)

  2. Ska glasyren var kall? Inget som al kokas?

  3. I just had to leave a comment and express how much I enjoyed this blog post. You’re writing not only educates but also entertains. It’s rare to find a blog that strikes the perfect balance between informative and engaging. Check this Trade Show Exhibits

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *