pappapastell

Pappa Pastell

Annons

Tre fina.

Just nu känns det rätt härligt. Våren är på väg och jag känner min sjukt sugen på att både fixa balkongerna och göra om inne. 

Ny färg på köket, lite nya tapeter och flytta om möbler. Mest av allt vill jag slipa golven men drar mig aningen för arbetet. Jag skulle vilja ha dom sådär slitna med detsamma men inser såklart att det tar lite tid för dom att bli så. Har ni några snabbtips så hojta.

Under tiden får vi njuta av tre instagramkonton.
   @thecandytalking

   @margo.hubert.art

  @greenifydk

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

Vem bor här

  
Hey!

Ni missade väl inte premiären av ”vem bor här”? Kika in hos mig, pyret(dom kallar mig så på jobbet) och dom andra sköna deltagarna. SVT Play är din vän i mörkret. Puss

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

Urban jungle

  
Alltså nu är man så där galet sugen på att piffa balkongerna och köpa massa nya blommor, växter och annat fint.

Under taggen #urbanjungle på instagram hittar man väldigt mycket trevlig inspiration. Kolla in vet ja.

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

Bye bye koh Hai

  

Sjukt att sitta i en liten Longtailbåt och skriva ett blogginlägg. Men nu lämnar vi öarna för denna gången. Lite vemodigt känns det klart men Bangkok hägrar. Nu är vi påväg in till fastlandet, Pak Meng, för att ta oss vidare upp mot krabi där vi stannar två nätter. Efter det blir det Bangkok i fyra nätter. 

Nu tittar solen fram genom morgondiset. Vi hörs!

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

Koh Lipe

Förra året åkte vi till Koh Lipe, som ligger långt söderut på Thailands västra sida inte så långt från Langkawi som tillhör Malaysia. När vi kom in till piren med Speedboaten tappade vi nästan andan. De vita stränderna och det turkosa vattnet hjälpte klart till.

Vi klev av på en plattform en bit från land och blev därifrån hämtade med Longtailbåtar som körde in oss till stranden. För att komma till vårt hotell fick vi åka moped eftersom båtarna inte kunde köra in till den stranden vi bodde på, detta för att korallreven tog skada av propellerna. 

Cast away resort är en otroligt fin resort med härliga bungalows byggda i bambu. Resorten är noga med det ekologiska och ägarna betalar inte ut några smutisga pengar utan värnar om de människor som arbetar där. Vilket känns väldigt bra. Varje torsdag fick de som ville hjälpa till att städa stranden. En härlig insats som kallas för trash hero. Glöm inte köpa en trash hero vattenflaska, den ger dig fri tillgång till vatten och du slipper petflaskotna.

  Restaurangen på Cast away resort

  Här bodde vi

Koh Lipe är verkligen en paradisö och om man vill ha en aktiv semester så är detta förmodligen fel ö. Mitt på ön ligger walking street och den är snabbt avklarad. Här finns lite restauranger, snorkelgrejer och hantverksbutiker. Det finns även ett par minimarkets på gatan. 

Att hyra en båt och åka runt i det stora naturreservatet är en bra idé. Ta med snorkel för det finns många fina rev att kika på. 

   Ebbe gungar 

 Båttur påväg mot vita stränder

Vi hyrde en taxi för en rundtur på ön vilket var spännande. Barnen älskade det. I övrigt chillade vi mest på stranden, badade, åt och njöt. 
 
Nja så himla hemlgt är det väl kanske inte men väl värt ett besök. Hyr en båt och ta dig till White sand beach. Otroligt vackert och riktigt paradisfint. Det finns en naturlig källa på ön som är häftig att bada i.

Vi var ute och käkade på olika resuranger men maten var bäst på Cast away där vi bodde. Lite dyrare kanske men värt ett besök.

  White sand beach


Kommentera (0)

Kommentera