Ett päron till morsa

4 scener från en natt med en 3-4-ish-åring

Varje torsdag fram till jul tänkte jag köra en liten återblick på några av årets största läsarfavoriter – först ut är dessa illustrationer av en helt vanlig natt med ett barn i förskoleåldern… 

4 SCENER FRÅN EN NATT MED EN 3-4-ISH-ÅRING

1) Det inleds med ljudet av små tassande steg i natten… (hur nu dessa – redan vid allra första golvkontakten – kan lyckas väcka en fullvuxen människa som befinner sig två rum bort och typ inte sovit på 3 år?)

Natt med kids: Del 1

2) Och när den nya sängbesökaren väl är installerad och samtliga preciiiis har somnat om är det dags för nästa nattliga stopp…såsom:

Natt med kids: Del 2

 

3) Sen blir det vanligtvis några vändor med sovmetoden ”Elvispen” eller annan akrobatisk ställning (se fler varianter här)

Natt med kids: Del 3

 

4) …Och när lugnet väl infinner sig, ja…då kanske det är lika bra att gå upp? 😉

Natt med kids: Del 4

 

Kan passa på att avslöja att det blir rätt många illustrationer kring just detta tema i kommande Ett päron till morsa-boken som släpps den 10 januari. Och dessa illustrationer kommer bland annat vara med.

Nästa torsdag kör vi en till tbt till någon annan favorit från året som snart har gått. Och har ni några särskilda favoritillustrationer som ni tycker bör lyftas på nytt – hojta!

Tack för att ni finns och velat följa Päronmorsan-serien i år!

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofie

    Ja å ja verkligen känner igen varje bil sååå väl varför kan inte jag oxå kunna sova när väl barnet mitt sover
    Ligger vaken precis då o bara väntar på att klockan ska ringa eller dotten ska vakna upp igen.
    Ja du är verkligen bäst gillar din sida
    Heja dig vad duktig du är ❤

  2. Sandra

    ???? jag har det fortfarande sådär och just det där att man vaknar trots flera år utav sömnlöshet ( i mitt fall 8år?? ) är ju helt sjukt!
    Minns även fingret upp i bihålan man kunde få men då var de mindre iof❤️??
    ??

  3. Frida

    Vad bortskämd jag precis kände mig! ? jag vakna nu, höll på kissa ner mig. Dottern kom över för kanske 2-3 timmar sen och somna om. Sen la hon sig på mig, vi sov lite men var tvungen på toa. Så jag kröp lös så försiktigt som möjligt. Hon sover ännu ?

  4. Kamilla Bang

    Åh jag älskar dina illustartioner! Har precis upptäkt din blog och insta och jag skrattar så jag gråter. Det känns som att teckningarna är till mig. I natt satt jag uppe med en sjuk två åring och skrattade åt dina härliga bilder, tack för det!

    1. ettparontillmorsa

      Nämen, åh vad glad jag blir, tack för dina snälla ord! Och blir så glad att höra att teckningarna kan bidra till lite skratt! Kram och hoppas denna natt blir bättre! <3