Ecochicas

Funderar ni på syskon? Här är åtta anledningar till varför småsyskon är den största jackpotten i livet!

Skärmavbild 2015-02-02 kl. 16.30.57
Väntar eller funderar ni på att skaffa syskon? Här är 8 tips på varför detta är den största jackpotten i livet!

1. Det är billigare: Glöm nya svindyra vagnen. Nu vet vi bättre. Diverse flytande innehåll av mindre trevlig karaktär får alltid stifta bekantskap  med dessa vrålåk under första tiden = lika bra att köpa begagnat direkt. Begreppet ärva får en helt ny mening. Och som löken på laxen blir du kallad miljömedveten på köpet.

2. Det är lugnare: Babysim, babyrytmin, Mini-Sats, öppna förskolan, mammaträffar, kaffelatte på stan…. Herregud, vad detta första barn har flängt runt! Nu vet vi bättre. Ett kastrulllock på köksgolvet medan du själv dricker en kopp kaffe är inte så dumt det heller. Barn nummer två kommer inte att se röken av ovan aktiviteter – tro mig.

3. Det är coolare: Andas hen?! Är den för varmt klädd? För kallt kanske? Vad är det där för utslag? Och herregud, nu nyser hen också – paaaanik! Nu vet vi bättre. I det allra, allra flesta fall så klarar hen mer än man  tror. Däremot så slipper bebisen ta del av föräldrarnas oro på samma sätt och det måste ju vara skönare att ha två softa föräldrar än två nervvrak tänker jag?!

4. Det är härligare: ”Tror det kan vara bra för mig att jobba ett par timmar i veckan faktiskt. Vill liksom inte tappa kontakten med jobbet” så lät det med barn nummer ett. Nu vet vi bättre. Kanske är det här mitt sista barn? Och gud i himlen vad mysigt det är att bara få sitta och snosa bebis på en parkbänk och faktiskt njuta. Tänkter nog inte ens gå upp på jobbet och visa upp mig utan bara vara föräldraledig till 110% den här gången. Beacuase I am worth it!

5. Det är socialt: Att gå i ett köpcentrum under spädbarnsstatidet med barn nummer 1 kunde ev. betyda ett värre faromoment än en släng av ebola. Nu vet vi bättre. Man vågar tar med en lilla till vänner, man dör inte om man råkar gå igenom en inomhusgalleria och man har vett att sätta på hen öronskydd, solskydd och annat som man inte hade så bra koll på med barn nummer ett.

6. Det är tryggare: ”Det här med syskon – är det inte bara förknippat med tjafs och dubbeljobb egentligen?!”. Nu vet vi bättre. Visst kan det vara tjafs men att se barns syskonkärlek kan göra så hjärtat nästan stannar ibland. Det är något alldeles speciellt. Vetskapen att de alltid har varandra gör att man blir tryggare som förälder. Två barn = dubbelglädje!

7. Det är roligare: Sömnbrist, aldrig en lugn stund och ständigt tala i halva meningar – blir det inte mer av den varan? Nu vet vi bättre. Visst finns det stunder där kaos står i fokus men man är aldrig ensam, man har alltid något att prata om och man att ha fler barn är att samla på sig ännu fler minnen som berikar livet…

8. Det är mäktigare: Alltså, kan det för huvudtaget blir större och bättre än med barn nummer ett? Nu vet vi bättre. Man går där med sina två barn och sprätter som den värsta påfågeln till förälder. Tänk att jag har varit med och åstadkommit det här fantastiska? Inte bara en gång – utan två. Hur gick det till?!  Och så liksom pyser hjärtat över av stolthet och kärlek….
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. therese

    fick min första pojk som 18 åring. idag är han 8 år. har sedan fått en pojk till som är 1 år o 7 månader. och för 7 mån sen fick vi vår tredje. ibland är det kaos hemma men är jag utan barnen nån dag så blir jag knäpp. många härliga stunder med barn 🙂

  2. Anonym

    Vet inte om jag tycker allt stämmer, kommer fortsätta med mammaträning och säljer mina gamla vagnar och köper ny då de ärvda var värdelösa! Men i’m worth it!

  3. Alexandra

    Jag är så sugen på ett barn till. Min första är över 2 år nu, men jag är rädd för svartsjukan som kan uppstå :/

  4. Julia

    Ettan var plättlätt, två barn då blev det tufft och jag var konstant trött, med tre barn däremot är livet så jäkla gött! Visst, två storebrorsor som kivas och kramas om vartannat men man blir ju typ döv eller immun. Och så den här lilla bebistjejen som är så älskad av alla, familjens lilla gemensamma projekt som bara är glad och nöjd. Tre barn for president!

  5. jasmine

    holler med till en viaa del man r lungare i sin foreldrar roll med nr 2 men mer brok om leksaker har tva ar mellan mina for mig var det en stor forending fron 1 barn till 2 barn men allt gar pa rutin jag ar den lyckligaste mamman till mina pojkar:) det basta som har hant mig ar mina pojkar

  6. Åsa

    Svar till ”ph” här ovan.

    Det blir ju vad man gör det till, precis som allt annat i livet.
    Hoppas ni kommer iordning snart i ert liv. 🙂

  7. Kristin

    Det är sant…jag väntar vårat tredje barn o oj oj vad syskonen kommer att finnas där för sladdisen. Den kommer ha förberedda föräldrar och överbeskyddande syskon. 🙂

    1. Mian

      samma här! Först skulle vi bara ha två. Sen kom trean av ”misstag”. Och det blev så bra så nu går vi också och funderar på en fyra 🙂

  8. ph

    Jag säger bara en sak! Alla tror att de e så enkelt o lätt mä ett barn…allting e som en dans på rosor så va gör ett barn till för skillnad. De e en stor skillnad! Noll sömn, syskonvråk, ingen egen tid alls, ingen tid till sin partner, alltid trött, säger nej till allt och alla, 100 saker o göra hemma. Jag e så jävla trött! Mina barn e 7 och 4 år och så fruktansvärt trotsiga så jag blir tokig. Ett barn e som en dans tills nr 2 kommer. KAOS!!!

  9. Frida

    Hahaha tänkte jag skulle dela detta med min 17 åring som aldrig bett om småsyskon men ändå fick tre stycken, men insåg att om han läst detta ändå inte hade sett sina syskon som en jackpot 😉