Ecochicas

8 tips till förstagångspappan på Fars dag som garanterat får honom att jubla

Snart är det fars dag. Jahapp kanske några tänker. Numera kan jag väl i ärlighetens namn inte säga att vi firar den här dagen sådär jättehårt  (även om mannen hävdar att det är en mycket viktig dag). Jag har hittat ett koncept som funkar – mannen får alltid en kaffekopp till kontoret på temat ”Världens bästa pappa” av ungarna. Han har en fin liten sampling numera kan jag säga.
kopp
Men annat var det ”förr i tiden” (det är 6 år sedan Rufus kom till världen och det känns faktiskt som ett annat sekel…) – som mammaledig med tid, fast med liten budget så minns jag att mannen fick välja på en liten alldeles egenkomponerad lista…
Här kommer den i repris!
1. Sovmorgon (brukar stå mkt högt i kurs här hemma) – ska man festa till det rejält så kan de även sova i eget rum utan barn i sängen.
2. Kaffe på sängen i snygga underläder (detta har testast och gjorts – en hit kan jag säga då man inte direkt är känd sedan graviditeten för att ha levererat på underklädesfronten…)
3. En spotifylista med fina låtar (visst har väl ni också låtar som väcker minnen? Sätt ihop dem i en lista vet ja!)
4. En öl på stan med bästa kompisen – där man samtidigt passar på att säga ” Och jag agerar den perfekta hemmafrun” och kommer med vänliga ord och treo i morgon…
5. En hemlagad 3 rätters middag ( i mitt fall så beställde jag mat… jag var för trött för att laga mat, men den var ju hemlagad från lokala delin…) – perfekt avbrott från ”vi tar något från frysen va? – koman”
6. Ett TV-spel, gaget till bilen, en tidning…. tänk utanför din egna comfort zone…. För mig är butiker som Teknikmagasinet och Clas Ohlsson helt okända marker, men min sambos andra hem typ. Våga er dit och gör ett inköp som överraskar. I mitt fall slutade det dock med en Fantomen från Ica – men det var mycket uppskattat!
7. 30 minuters ”kil n’ rub” – en sällsynt uppskattad kombo av kli på ryggen och massage av axlar och rygg. Gör med fördel inte ihop med förslag 2 på listan. De somnar garanterat nämligen….
8. Ett gammalt hederligt ligg. Rakt upp och ner – just do it! Man brukar ju onekligen vara en smula sparsam med detta som förstagångsmamma är min erfarenhet… det här förslaget kan tas emot med jubel om du har tur!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.