Vinn ett ex av boken Baka

 

Foto: Emil Nyström

Varför finns det inga faktaböcker som riktar sig direkt till barnen? Det tog bloggaren Clara Lidström (känd som UnderbaraClara) och hennes författarkollega Annakarin Nyberg fasta på och skapade en helt ny bokserie. Den första boken i serien heter “Baka” och inspirerar barnen till att ta själva rocka loss i köket – utan pekpinnar från vuxna.

 

Bokserien vänder sig till alla lågstadiebarn och känslan som förmedlas är “det här kan jag göra själv”. Med enkla recept och lekfulla steg för steg-illustrationer har de skapat en härlig bok som får vilken tioåring som helst att vilja ta fram bakbunkarna och sätta igång.

 

baka2
Baka är den första boken som släpps i serien. Den innehåller 10 lätta recept såsom chokladbollar, snabba krispkakor och finfina blåbärsmuffins. Allt lekfullt illustrerat, steg för steg, av Katy Kimbell och Li Söderberg.

 

lidström_clara_1

Foto: Emil Nyström

 

TÄVLINGSFRÅGA: Vilket är ditt favoritrecept att baka tillsammans med dina barn?

 

GÖR SÅ HÄR: Svara på tävlingsfrågan ovan. Skicka ditt svar till tavling@loppi.se senast den 8 juni. Skriv “Baka” i ämnesraden.

 

 

Här kan du läsa om våra tävlingsvillkor.

 

3 kommentarer

 1. Marie skriver:

  1 2 3 kakor bakas i vår familj. Tjejerna får en varsin ingrediens att sköta och när degen är klar delas den i tre delar och var och en får smaksätta och garnera med det de tycker bäst om.
  Det brukar bli några med strössel och nonstop, några med pärlsocker och några smaksatta med kakao och chokladbitar. Perfekt att alla får det de gillar 🙂

 2. Marie skriver:

  Missade receptet
  1dl socker
  200g smör
  4,5 dl vetemjöl
  (Inte riktigt 123, men det blir en bättre deg)

 3. Anna skriver:

  Kladdkaka faktiskt. Det går tillräckligt fort för att barnen inte ska tröttna och så är smeten så ljuvligt god att slicka ur bunken.

Visa kommentarer

Vad tycker du? Skriv en kommentar!

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.