Villa Sjöliden

Snabb creme brulee och dagens ”villhöver”!

innehåller annonslänkar

God morgon bästa ni<3

Ojoj… idag är jag lite smått nervig inför nya jobbet som startar idag. Men det kommer gå bra… idag är det mestadels introduktion och genomgång som gäller vilket betyder att jag inte börjar förrän 8.30.

Efter jobbet skulle vi fått finbesök utav min älskade kompis Sofie, som rest ända från Stockholm för att träffa oss.  Och som vi längtat!!! Dock blev det ju så tråkigt igår att Snickaren åkte på min och Alicias dunderförkylning och var inte alls pigg på kvällen :/ när man då har en kompis vars immunförsvar är som en svamp som suger åt sig alla baciller var jag snabb att ringa henne och berätta om läget… Kan bli så att vi tar en fika bara hon och jag efter jobbet om Snickaren orkar.

Idag tänkte jag dela med mig utav ett av recepten som gjordes under helgen 3- rätters-middag. Ett recept som ligger mig varmt om hjärtat och som alltid blir sådär PERFEKT! Nämligen creme brulee.. och det bästa med denna variant är att den går så himlans snabbt att göra… det gillar vi ju, eller hur?

Snabb Creme brulee

Ingridienser:

3dl Grädde

2dl Grön mjölk

1 Vaniljstång

0.75dl Strösocker

6 Äggulor

Rårörsocker

Gör så här: 

Separera äggulorna och lägg i en bunke. Koka sedan upp en urskrapad vaniljstång men frön, grädde, mjölk och socker. Slå sedan över den heta vätskan över äggulorna försiktigt medan du vispar med elvispen. Häll sedan upp i 7 bruleeformar som du ställt i en långpanna (jag brukar hälla vätskan genom en sil för att få bort så mycket skum som möjligt). Slå sedan på kokande vatten i långpannan så att formarna står en bit i vatten. Grädda sedan i 150´grader i ca 30 min. Lår formarna svalna och ställ sedan in i ungen i mins 3h. Går även bra att förbereda så långt dagen innan. 

Innan servering häller du på rårörsocker och bränn med en brännare… Vi brukar servera med en liten klick hallonsorbet och lite färska hallon. Men den är lika god att bara äta som den är!! 

 

Annars så tänkte jag idag visa er lite ”villhöver” plagg som mer än gärna skulle få flytta in i garderoben,… 

Klänning här, blus här, jumpsuit här och blus här.

Klänning här, grön klänning här, blå klänning här och rostbrun blus med gulddetaljer här.

Annars hittade jag även denna som jag tyckte var fantastiskt snygg… passar både till vardags och till fest 😉

 

Nehepp… dags att göra sig i ordning;) Önska mig lycka till 🙂

 

Ha en fin måndag<3

Kram Nathalie

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.