Villa Sjöliden

It´s okay not to be okay!

Innehåller annonslänkar

Go kväll bästa ni!

It´s okay not to be okay… ta in dessa ord och läs dom högt för er själva. Visst låter det ganska så vettigt!?

Ändå har många av oss svårt att acceptera det här med att tillåta sig själv att faktiskt må dåligt ibland.

Säg att du till exempel kommer till jobbet och verkligen känner att idag är det verkligen ingen bra dag. Om då någon kollega plötsligt kommer fram till dig och glatt säger ”Men hej Nathalie, hur är läget?” skulle ni då säga ”att det faktiskt inte är en så himla bra dag”, eller skulle ni köra på det klassiska ”jo men det är fint, hur är det själv?”… Jag har själv fått jobba oerhört mycket med mig själv för att faktiskt kunna säga att läget inte är så bra just nu om någon frågar, om det nu inte är okej just den dagen.

Kommer så himla väl ihåg under gymnasietiden, när ångesten i stort sätt konstant låg som ett tyngdtäcke över kroppen, och allt jag egentligen ville göra var att ställa mig och storgråta och skrika ut att ingen fattar någonting!

Istället svalde jag dom känslorna (vilket gjorde att dom blev ännu starkare och greppade tag ännu hårdare) istället för att berätta för någon vänlig själ att det faktiskt inte var så himla bra.

Och efter alla dessa år med en inkapslad ångest, har jag kommit på att genom att bara få säga ”Vet ni, idag är ingen bra dag” så brukar det faktiskt vända ganska så fort och bli en ganska så bra dag i alla fall. Jag tror faktiskt att människorna runtomkring också uppskattar om man är ärlig.

Jag har nog som så många andra av er läsare, blivit uppfostrad till att man ska vara glad och trevlig mot alla. Och det kan man absolut vara fast man säger att man inte har en bra dag. För det är verkligen så att det är okej att inte känna sig okej ibland. Vi är inte mer än människor… och med en människa kommer det en massa känslor, som vi analyserar, känner och tänket olika kring, och det måste få vara okej.

Något som får en person glad kanske får någon annan att må dåligt, och det är okej… vi uppfattar och analyserar saker olika från person till person.

Men mår man dåligt, så är det alltid bättre att prata med någon om det… hur dumt det än må vara. För en känsla kan INGEN ta ifrån dig, den kan bara försvinna genom att du själv tillåter dig att låta den försvinna, och lättast är nog att prata om det.

Oftast när man erkänner för någon/ eller några att man kanske inte mår så bra, så brukar det alltid vara någon som känner igen sig i något eller har varit med om en liknande situation. Och då är det alltid skönare att ha lagt korten på bordet.

Så summa summarum, det är helt okej att inte vara okej, men våga prata med någon om det… för det känns alltid bättre efteråt!

 

Slutligen blir mina tips idag att spana in dessa och denna! SÅ GALET SNYGGA!

Önskar er en fin kväll<3 

Kram Nathalie

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.