Villa Sjöliden

Otroligt saftiga vaniljbullar med mandelmassa!

Innehåller annonslänkar

God förmiddag bästa ni<3

Äntligen vaknar vi upp till en solig morgon igen! Underbart!

Milian är en liten sväng på förskolan och skolas in till förskoleklass… och jag kan säga att han INTE är glad att behöva åka iväg medans lillasyster får vara hemma. Men med lite muta gick det bra tillslut;)

Idag är det förövrigt en spännande dag eftersom vårat pooltak kommer levereras, vilket gör att vi kan komma vidare med trallbygget här hemma. Kul!

Så nu under valborgshelgen så lär det bli en hel del byggande, monterande och kanske till och med att jag får vara med och hjälpa till på ett hörn med lite målning!

Men nu till något helt annat… som ni kanske läste igår så bakade jag ju en hel del vaniljbullar här hemma. Jag älskar att prova nya recept i jakt på som perfekta bullarna, och vet ni…. nu tror jag bannemig jag har lyckats fixa det absolut saftigaste receptet på vaniljbullar!

Otroligt saftiga och fluffiga vaniljbullar med madelmassa!

ca. 30- 40st små bullar eller 18-20 stora

125g Smör

5dl Mjölk

50g Jäst (för söta degar)

1.5dl Socker

0,5 tsk salt

2 tsk mortlad kardemumma.

ca 12- 15dl Vetemjöl

Fyllning:

200g Rumstempererat smör

1dl Socker

150g Mandelmassa

1 msk Vaniljsocker

1 ägg till pensling och pärlsocker

Gör så här:

Smält smöret och blanda i mjölken, värm sedan till 37 grader och rör därefter i kardemummakärnorna som du mortlat. Smula jästen i en bunke och ha i lite av vätskan till jästen löst upp sig och ha därefter i resten av vätskan tillsammans med salt socker och nästan allt vetemjöl. 

Arbeta degen till du ser att den börjar släppa från bunkens kanter, antingen med maskin eller med elvispens degkrokar. Låt sedan jäsa i bunken i 40 min under bakduk. 

Rör ihop ingredienserna till fyllningen med elvisp så det blir en slät smet.  

Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela sedan degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangulär form (ca 25 x 40cm). Och här ska ni tänka på att INTE kavla degen för tunn, för annars så får ni inte bullarna så där härligt fluffiga. 

Bred på mandelmassasmeten på rektangeln, rulla ihop från långsidan och dela varje rulle i ganska tjocka bitar. Och lägg dessa i några stora muffinsformar/ stora bullformar (jag använde även muffinsplåt för att få stabilitet och för att hålla formen, så dom inte flyter ut under gräddningen… Men även för att bevara allt det saftiga i bullarna). Låt jäsa under bakduk ca. 30 min. 

Pensla med vispat ägg och strö på riktigt med pärlsocker innan ni gräddar dom i mitten av ugnen på 250 grader i ca 10 min.

När bullarna precis är uttagna ur ugnen så penslar jag dom med sockerlag för att få vaniljbullarna mer glansiga och för att bevara fukten längre! 

Låt svalna under bakduk! 

Här mina vänner…. har ni ett galet bra recept på OTROLIGT saftiga och fluffiga vaniljbullar! (och bli inte skrämda av att det är mandelmassa i…. är inget fan av mandelmassa själv… men det är den ingrediensen som GÖR bullarna galet saftiga och makalöst goda! Lovar att ni INTE blir besvikna;)

Idag mina vänner tänker jag tipsa er om Homeroom och deras underbara kampanjer just nu… ni kan fynda inredning för upp till 40% från bland annat Ellos och Jotex! Och just nu har dom även 20% rabatt på alla matgrupper!

Är ruskigt sugen på att själv passa på att beställa hem denna.Ett sidobord som jag spanat in länge som just nu är nedsatt!

Och med koden ”garden” har ni även 15% på alla utemöbler!

Och inne hos gina tricot har ni just nu 40%ALLA kjolar! Och det finns en hel del fina att välja på!

Önskar er en riktigt fin dag<3 

Kram Nathalie

 

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Marie

    vad kul att dottern börjar förskoleklass till hösten min är 1 år äldre och börjar 1:an och så najs att få en pool, extra underbart denna sommar