Innehåller annonslänkar till
Bubbleroom & Afound
God morgon bästa ni<3
Igår vaknade vi upp till en magisk utsikt!
Igår vart vi även permitterade från jobbet och fick därmed en ledig fredag. Dagen startade ganska tråkigt, då Milian blev helt hysterisk att han behövde gå till förskoleklassen, men Alicia fick vara hemma. Det är inte lätt att förklara reglerna kring skolplikt till en liten 6- åring som helst av allt befinner sig på hemmaplan med familjen.
Tur att vi har så bra personal, som hjälper till fantastiskt bra när det blir kaotiska lämningar. Och efter ca 30 min, fick jag ett meddelande på telefonen med en bild på Milian att han hade lugnat ner sig och var glad igen<3
Alicia och jag passade på att åka ut till skogen för att plocka lite lingon till min farmor och farfar, som börjar bli till åren och inte alls har lika lätt att ta sig ut på en skogspromenad längre.
Vi var ute i knappt 1 h och fyllde 2 stycken 4 liters hinkar med röda små bär.
Det är VERKLIGEN ett riktigt blåbärs och lingonår i år!
Och inget går väl upp mot egenkokad lingonsylt!
När vi kom hem dröjde det inte lång stund innan det var full aktivitet här hemma i trädgården.
Snickaren, hans bror och min farfar gör i ordning för att lägga plattor framför boden.
Och kvällen avslutades med en härlig kväll och massa god plockmat!
Måste också tipsa er om en underbart gott tilltugg, som är perfekt till plockmat, grilltillbehör eller förrätt. Denna fick vi hemma hos ett par kompisar för några veckor sedan, och blev som ni förstår helt sålda! Det var så galet gott!
Denna går lika bra att tillreda på en grillbricka på grillen som inne i ugnen med grillfunktionen på.
Och så klart ska ni få receptet!
Grillade tomater med burrata
Fyll en grillbricka eller ugnsfast form med riktigt med små coctailtomater.
Ringla över generöst med olivolja, flingsalt och vitlök från ett par vitlöksklyftor. Blanda samman allt ordentligt och ställ in i ugnen på ca 20o grader (grillfunktion) tills tomaterna är riktigt mosiga, (om ni gör på en gillbricka på grillen sätter ni över ugnsfolie över brickan medans den gottar sig på gillen).
När tomaterna är klara placerar ni Burratan i mitten och öppnar upp den med två gafflar.
Serveras med grillade/ ugnsrostade baguetter.
MUMS! Ni bara måste prova detta!
Och dagens tips kommer här..
Kappa, blus, klänning, topp (bubbleroom)
Och hur tuff var inte denna (afound) goding!?
Önskar er en fin dag<3
Kram Nathalie
Oj vad gott det såg ut ! Perfekt till alla små tomater som mognar nu !