Villa Sjöliden

Att känna sig tillfreds

innehåller annonslänkar

Hej bästa ni<3

Vaknar upp med värsta lyckoruset i kroppen idag… det är fredag, jag slutar jobbet tidigt och det ska bli hyfsat fint väder! Jag låg kvar i sängen en stund när klockan ringde och kom på mig själv med att känna mig tillfreds med livet. En känsla som är väldigt ovanlig när det gäller mig,,, jag är liksom aldrig riktigt nöjd. Jag kan oftast inte riktigt sätta fingret på varför. Men nu har jag kommit till en period när jag verkligen känner mig glad, tacksam och att livet i största allmänhet fungerar riktigt bra! Den känslan… när man inte är van är faktiskt ganska så oslagbar!

Har även haft en väldigt lång period av psykiskt välmående trots att vissa omständigheter runt om borde ha gjort att det egentligen skulle (eller i vanliga fall) varit helt tvärt om. Och det är nu jag inser och känner att det verkligen finns något positivt med att leva med psykisk ohälsa. Jag blir så himla stark… inte jämnt… för ingen människa orkar vara stark jämnt… men jag inser att jag blir bara starkare och starkare och mer klok när det kommer till situationer, människor och känslor,,, eller ja, livet i sin helhet. Man lär verkligen känna sig själv efter att ha levt med psykisk ohälsa i många, många år, och det i sig är ju verkligen inget negativt! Men man får även en större förståelse för hur andra människor mår och beter sig i olika situationer.

Ja… nu kanske ni tror att jag bara ser psykisk ohälsa som positivt, vilket jag ABSOLUT INTE GÖR… för fy sjutton vad jobbigt det har varit och är i vissa perioder! Men jag tror att man kommer ganska långt med att acceptera sig själv och dom hinder eller förutsättningar man har… och att inte vara rädd för att låta sig själv vara sårbar och ”liten” ibland. Det måste ju alla människor få vara!

Förlåt för mitt babbel… men jag kände att jag verkligen behövde skriva av mig dessa tankar:)

Ha en kanondag och njuuut av att det äntligen är fredag bästa ni<3 

Kram Nathalie

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna

    Åh ,vad fint att få läsa din kloka ord och att man kan se ett hopp trots man stundtals i livet inte har den kraft man skulle behöva. Jobbar som terapeut inom psykiatrin och just det du skriver är något så viktigt för oss att förmedla…just hopp…..och en acceptans att man ibland får leva livet och göra saker på sitt eget vis och att det kan vara positivt! Och vad är normen? Vi tror ofta att det bara är positivt om man inte hade haft t.ex en psykisk ohälsa och bara fått må bra…..men jag tror inte på det där…..livet är inte så enkelt utan det gäller att hitta sitt sätt att ta hand om sig själv, utifrån sina egna förutsättningar och försöka hitta sin balans. Lika som människor med reumatism, diabetes eller vad man nu själv bedömer vara något som gör att jag själv inte hanterar min vardag som jag kanske skulle önska. Hoppas du får flera dagar med en härlig känsla i kroppen!