Victorias Stil

Operation bokad

I samarbete med Nordiska Kliniken

Hej fina du!

Du kanske minns från ett tidigare inlägg att jag berättade om att jag hade bokat en konsultation för min diastas. Den konsultationen var jag alltså på i början av januari.

Därefter har det varit så många som hört av sig till mig och frågat om hur det har gått och vilken klinik jag besökte.

Om jag ska vara ärlig så har jag faktiskt funderat väldigt mycket på om jag ska fortsätta att dela med mig så öppet kring det här. Men efter att ha fått sån positiv feedback där flera av er har hört av sig till mig och tackat mig för att jag har vågat att skriva så öppet och ärligt om mina besvär, och att ni har kunnat relatera och känna igen er. Att det faktiskt inte bara handlar om yta, utan att en diastas faktiskt är något som kan ge stora besvär för många av oss i vardagen. Men som man kanske inte alltid pratar om. Många lider i det dolda och tror att det är normalt att gå och ha ont.

Så därför har jag nu bestämt mig för att ni ska få följa med mig under denna resa.

En diastas kan drabba vem som helst. Det spelar liksom ingen roll om man är lång, kort, smal eller mullig. Det är insidan som är trasig. Och som gör att jag känner mig svag. Som gör att jag ofta har ont i magen och blir svullen då mina magmuskler inte orkar att hålla in magen mer och en ständig värk i ryggen.

Jag fick ju som sagt veta att jag hade en diastas redan efter mitt andra barn. Men jag vägrade att ge upp hoppet om att magmusklerna skulle växa ihop igen och pressade mig själv till att om jag bara tränade lite hårdare så skulle det bli bra.

För mig kändes det väldigt tungt att få höra från läkaren att jag var tvungen att genomgå en bukplastik för att laga mina delade magmuskler.

Varför skulle jag behöva det?

Jag var ung, tränade mycket och skötte kosten. Så varför skulle magmusklerna inte växa ihop på mig som de gjorde på andra?

Ja det var så mina tankar gick, eftersom att jag aldrig hörde om någon annan som hade samma problem. Det var vad jag trodde! Och jag kände mig så ensam.

Men idag vet jag bättre, jag vet att jag inte är ensam.

Och om jag kan hjälpa andra genom att dela med mig om hur det är för mig och hur det påverkar min vardag så gör jag gärna det.

Jag önskar att någon hade sagt till mitt 23-åriga jag att det finns hjälp att få och att jag inte är ensam i det.

Nu 10 år senare har jag alltså bokat en tid för en bukplastik. Något som jag har velat att göra i över 10-års tid ska äntligen bli av och jag är himla förväntansfull och pirrig nu inför operationen..

Jag ska på min andra konsultation nu i veckan och gå igenom det sista inför operationen som blir i början på maj. Så nu är det nära och jag längtar så efter att få känna mig starkare och att slippa gå omkring och ha ont.

Ni är ju många som har skrivit och ställt frågor till mig om detta, så jag kommer därför att besvara det här.

Jag har som ni säkert förstår gjort massa research om olika kliniker under alla de år som jag haft tankarna kring att genomföra en bukplastik. Jag har varit på flera konsultationer, men tillsist blev valet Nordiska Kliniken. Jag gick på min magkänsla och rekommendationer från bekanta som opererats där. För visst känns det tryggare att gå till ett ställe  som man har hört väldigt gott om?!

Kliniken ligger dessutom centralt i Stockholm så det är super smidigt att ta sig dit.

På mitt första besök och konsultation på Nordiska Kliniken blev jag väl omhändertagen av tjejerna i receptionen. Mattias som är kirurgen som ska operera mig känns trygg, lugn och är väldigt lyhörd. Han lyssnade verkligen på det jag hade att säga, och det känns väldigt viktigt för mig.

Ni kommer att få höra allt sen efter min andra konsultation.

Är det någon av er läsare här som har delade magmuskler? Eller som genomgått en bukplastik?

Skriv gärna och berätta❣️Och glöm inte att trycka på hjärtat om du gillar inlägget.

Kram Victoria

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Yashica

  Hi.
  Thank you for sharing your post. Gives me a lot of boost and confidence before my Abdominoplasty surgery which is next week
  I am so glad I have read your blog ?

 2. Linnéa

  Jag har också diastas, fick efter 1 barn och har följdproblen av det. Läkare/gynekologer säger att allt ser bra ut och stt jag kan leva som vanligt. Tack oxh lov började jag på mamma träning med en verifieras mamma mage coach! Förhoppningsvis kan detta hjälpa mig, annars måste jag också söka mig vidare till kirurgi. Så spännande att läsa din resa och veta att man inte är ensam! 🙂

  1. Victorias Stil

   Tack för att du delar med dig❤️Håller tummarna att mamma träningen kommer att hjälpa dig. Stor kram

 3. Catrin

  Jag ska göra en stor bukplastik hos Mattias, laga magmuskler och ta bort överflödig hud samt fettsuga nedre rygg. Han har tidigare har opererat mig (inte buk) Mattias har mitt fulla förtroende, jag skulle inte våga göra en bukplastik hos någon annan. Spännande att följa din resa.

  1. Victorias Stil

   Så spännande fina du, när ska du opereras? Jag fick verkligen ett bra intryck sv Mattias och kliniken. Väldigt proffsiga och Mattias känns så lugn och trygg. Kul att kunna följa varandra❣️Kram

 4. sara

  Jag är övertygad om att också mina maguskler inte vuxit ihop helt efter min graviditet/förlossning som ägde rum för 15 månader sedan. Har liksom en svag bukvägg känns det som, när jag gör situp blir magen spetsig, jag är svag i bål/mage/rygg, har rätt kass hållning mm. Har inga jättebesvär ska jag säga, tror inte att ”glipan” är allt för stor men den finns där…Tränar på nu och ska se hur det utvecklas annars kommer jag också ta hjälp. Dock efter mitt nästa barn för jag vill gärna ha ett syskon till Minja inom något år eller två (om vi kan) så ingen idé att göra något innan dess tänker jag.

  1. Victorias Stil

   Det känns väldigt klokt att du tänker att du väntar och ser tills du är ”klar” med barn innan du gör något med det. Hoppas det ger resultat med träningen. Kram till dig?

 5. Minna

  Får du operationen gratis? Tänkte eftersom du skrivit i samarbete med? Lycka till! Tror du kommer bli så nöjd!

 6. Caroline Kyllönen

  Jag gjorde en bröstförstoring hos Mattias i februari ? Håller med om din bild av honom. Han känns väldigt säker i sin roll ?
  Du kommer inte att bli besviken med all omhändertagande personal, går att nå dom dygnet runt och när du vill, hur länge du vill.
  Himla roligt, skönt att få det gjort! ??? Lycka till när det är dags, spännande! ❤

  1. Malin

   Jag har oxå varit på konsultation för diastas och bråck på både Akademikliniken och proforma, verkar bra bägge 2 så nu ska jag bara spara ihop pengarna.
   Det är bara synd att man ska behöva betala sånt här själv, Jag har ständigt ont och är hindrad i mycket pga dessa besvär.