Victorias Stil

Vore det inte kul med en liten dotter?

Hej fina♥

Ledsen för dålig uppdatering här men ibland behöver man bara ta en liten paus från allt och bara få vara.

Har varit lite disträ på sistone och i morse när jag skulle hälla i flingorna i min yoghurt så hällde jag dom istället i mitt kaffe. Det är då man inser att man är lite små stressad och disträ när man gör en sån sak.

Helgen har verkligen gått i ett med hockey fre, lörd och söndag. Vi har fikat, gått på marknad och varit på kalas. Helgerna bara springer iväg och veckodagarna likaså. Får som sagt lite panik över hur fort dagarna går, känns som att jag knappt hinner med någonting fast att jag vet att det inte är så. Jag hinner ju oftast gör massor men ändå så känns det liksom inte så, märkligt egentligen.

En annan sak som jag kom och tänka på är frågan vi ofta får om fler barn. Enzo verkar ju så snäll och lugn ska ni inte skaffa en till liten, vore det inte kul med en liten tjej också?

Jag tar det verkligen inte på ett negativt sätt men jag kan tycka att det blir lite tjatigt att få den frågan om och om igen faktiskt. Innan Enzo blev till så fick vi ju ofta den frågan, om vi inte skulle skaffa en liten tjej. Vore det inte kul att killarna fick en lillasyster, och jo det vore ju super kul men som sagt man bestämmer ju inte könet själv och att skaffa ytterligare flera barn bara för att få ”rätt” kön känns inte aktuellt för oss. Vi känner att vi har nog och mäktar precis med de tre barn vi redan har.

Vi är bara så otroligt tacksamma att vi har kunnat få barn och dessutom tre friska barn. Det är inget att ta för givet.

Hur många har fått höra den frågan? Om fler barn?

Det känns som att den frågan/piken kommer att fortsätta även om man har 1,2,3,4,5 eller 6 barn 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sandra

  Förstår inte att folk tycker sig ha rätt att lägga sig i andras privatliv?? Det är så sjukt ouppfostrat och otrevligt beteende! Jag har aldrig utsatts för sådana frågor och då har jag ”bara” ett barn och närmar mig 40 med stormsteg så jag antar att jag har tur med min dagliga omgivning eftersom det är en situation som vissa verkar känna sig manade att påpeka. Kram till alla er som måste utstå idiotiska frågor!

 2. Jessi

  Hej, den frågan har jag fått oräkneliga gånger under denna graviditet. Väntar min tredje pojke, jag blir på riktigt irriterad. För det första så är det en extrem gåva att överhuvudtaget kunna få barn, är man dessutom runt 40 så är det ingen självklarhet. Flera av vänner och bekanta har tagit hjälp för att få och för vissa blir det inga barn alls då hjälpen inte fungerat. Tycker det speglar ett bortskämt samhälle där man kan få vad man vill och det ska på något vis vara ett nederlag att inte få en tjej. Är så glad att jag förhoppningsvis snart är mamma till 3 pojkar som berikar mitt liv massor. Skulle inte vilja byta ut dem en sekund. Om jag fått tjejer hade jag känt samma sak. Nej vi är mer och mer bortskämda och folk bryter ihop för att det är killar i magen – kanske man då ska tänka en sväng till – helt underbart fantastiskt att överhuvudtaget kunna bli mamma.
  Kram från en snart 3 pojkbarnsmamma

 3. Jessica

  Hej, den frågan har jag fått oräkneliga gånger under denna graviditet. Väntar min tredje pojke, jag blir på riktigt irriterad. För det första så är det en extrem gåva att överhuvudtaget kunna få barn, är man dessutom runt 40 så är det ingen självklarhet. Flera av vänner och bekanta har tagit hjälp för att få och för vissa blir det inga barn alls då hjälpen inte fungerat. Tycker det speglar ett bortskämt samhälle där man kan få vad man vill och det ska på något vis vara ett nederlag att inte få en tjej. Är så glad att jag förhoppningsvis snart är mamma till 3 pojkar som berikar mitt liv massor. Skulle inte vilja byta ut dem en sekund. Om jag fått tjejer hade jag känt samma sak. Nej vi är mer och mer bortskämda och folk bryter ihop för att det är killar i magen – kanske man då ska tänka en sväng till – helt underbart fantastiskt att överhuvudtaget kunna bli mamma.
  Kram från en snart 3 pojkbarnsmamma

 4. Anna

  Vi fick en tjej för 5 månader sen som är sjuk tyvärr. Om vi skaffar ett till barn så är chansen 50 % stor att den också blir sjuk. Folk håller på ändå : men ni måste skaffa en till nu hon måste jo ha syskon, försök redan nu. Även om vi är tydliga med att vi känner oss klara med ett sjukt barn.

 5. Linnéa

  När vi fick vår andra son, var den vanligaste kommentaren jaha då blir de 3barn för er då… blev så irretersd tillsist att jag började svara japp vi vill gärna få en liten till FRISK pojke ?

 6. Josse

  Är så tråkigt och få höra, men det värsta var när jag väntade min tredje pojk, så var det en som sa ”oj, vad tråkigt – hade ju varit roligt med en flicka också”

  1. Victorias Stil

   Ja det blir lite uttjatat till sist.
   Fick faktiskt också sån kommentar när jag väntade Enzo. Väldigt tråkigt faktiskt, lika älskad och önskad oavsett om set var en pojke eller flicka.
   Kram

 7. Elisabet

  Tror att frågan om ”ni ska väl ha en liten tjej också” är vanligare när man har flera pojkar. Så var det för oss i alla fall. Vi hade tre killar då 7, 5 och 3 år gamla, och fick en liten tjej. Vet inte hur mpnga gånger jag har fått förklara att det såklart är roligt att få en liten tjej, men att det hade varit lika kul med en liten kille till… och handen på hjärtat, önskar ibland att det hade blivit en kille till ändå eftersom jag vet vilket elände kommer att få sen när hon kommer i puberteten med en ärftlig svår mensvärk som inte är av denna världen…

 8. Maria

  Får den frågan alltid?‍♀️ Sjukt less! Verkar vara svårt för folk att förstå att jag är sjukt tacksam för mina två friska pojkar! Och skulle jag skaffa ett till barn så skulle jag bli exakt lika glad över en till pojke som jag skulle bli över en flicka?

  1. Victorias Stil

   Precis! Det den största önskan av allt är ju att få ett friskt barn som får må bra. Sen oavsett vad det blir för kön så är det lika önskar och älskat ändå❤️

 9. Anci

  Jag känner igen mig!! Inte just att vi ska få en tjej eftersom vi har en pojke. Men för att den stora pojken var äldre än 2 år och vi föräldrar börjar närma oss 40. Då är det tydligen berättigat i frågasätta varför man inte skaffar fler barn. Om dom hade vetat att vi försökt i 4 år och gått igenom flera undersökningar och även operation för att till slut lyckas med det vi längtat eftet så länge. Då skulle dom nog tänkt sig för innan dom ställde frågan. Jag var så trött på andras tjat. Känns som att frågan kommer upp i brist på andra samtalsämnen. Nu när vi har 2 hoppas jag slippa frågan…

  1. Victorias Stil

   Jag förstår dig precis! Man ska verkligen vara försiktig med vad man vräker ur sig, ingen vet vad man har med sig i sitt bagage❤️kram

  1. Sandra

   Tänkte precis ställa den frågan om det är lika mkt åt andra hållet☺️ Jag upplever att frågan är vanligare om man har just pojkar bara? Men så verkar ju inte fallet vara då?