Victorias Stil

Nedstämd och orolig efter dagens BVC besök

Efter bvc besöket idag som jag glatt promenerade ner till så känner jag mig lite låg just nu. Det blev inte riktigt som jag tänkt.

Jag glömde nämna för dig förra veckan när vi var på bvc att Enzo fortfarande är lite gul i ögonen. Han var ju på gränsvärdet hela tiden när vi låg inne efter förlossningen men behövde inte sola för att värdet ändå gick åt rätt håll. Men bvc sköterskan sa då att om han fortfarande skulle vara gul tills nästa vecka vi sågs (vilket är idag då) så skulle hon skicka remiss till barnmottagningen för en kontroll. Och det är såklart jätte bra att det kollas upp ordentligt så det inte blir några leverskador på mitt lilla hjärta.

Jag kände mig så glad och positiv sen förra veckan eftersom att E hade gått upp så mycket i vikt men även det rasade på dagens vägning. Han hade bara gått upp 20 gram på en vecka vilket är jätte lite. Så nu börjar vi om igen med att mata oftare och försöka få i honom större mängder med mat så han förhoppningvis går upp mer i vikt tills nästa vägning.

Så nu känns det inte alls bra. Att varken vikten eller det gula i ögonen var på vår sida idag, jag vill bara att allt ska få vara bra med min lilla kille♥ Oron är den värsta och jag kan inte hjälpa att de känslorna kommer över mig.

Det positiva är ändå att han är pigg och vaken så hans allmäntillstånd är inte påverkat iallafall och det är jag väldigt tacksam för.

Idag är det förresten 4 veckor sedan Enzo kom. Herregud var dagarna och veckorna går fort, njuter verkligen av varje sekund som jag får vara hemma med honom och mina två andra stora killar❤️

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofi Hedlund

  Min tjej som nu är 1 år hade också först en tendens till gulsot vid första kontrollen men när hon var en vecka fick hon sola. Värdena såg bra ut och vi fick åka hem. När hon sen var tre veckor tyckte vi att det gula aldrig försvann riktigt och att det nästan blev värre, hon var extremt gul i ögonen bla.. Vi fick göra massa prover och värdet låg hela tiden på gränsen och vi fick åka in varannan dag och ta nya prover i ungefär en veckas tid. Sista testet visade att levervärdena var lite ”påverkade” och vi fick avvakta några dagar och sedan ta ett till. Då såg det som tur var bra ut och till sist skulle vi bara hålla koll på allmäntillståndet och att hon inte blev slö och inte orkade äta. Det tog låång tid innan det gula var helt borta men till slut så ? Jag var också extremt orolig och var så rädd att de inte skulle få bukt med det men det försvann av sig själv med tiden. Vill dela med mig för att göra dig lite mindre rädd, att gulsot kan hålla i sig och dessutom komma tillbaka igen utan att det är någon fara ? Kram Sofi

 2. Sofi

  Min tjej som nu är 1 år hade också först en tendens till gulsot vid första kontrollen men när hon var en vecka fick hon sola. Värdena såg bra ut och vi fick åka hem. När hon sen var tre veckor tyckte vi att det gula aldrig försvann riktigt och att det nästan blev värre, hon var extremt gul i ögonen bla.. Vi fick göra massa prover och värdet låg hela tiden på gränsen och vi fick åka in varannan dag och ta nya prover i ungefär en veckas tid. Sista testet visade att levervärdena var lite ”påverkade” och vi fick avvakta några dagar och sedan ta ett till. Då såg det som tur var bra ut och till sist skulle vi bara hålla koll på allmäntillståndet och att hon inte blev slö och inte orkade äta. Det tog låång tid innan det gula var helt borta men till slut så ? Jag var också extremt orolig och var så rädd att de inte skulle få bukt med det men det försvann av sig själv med tiden. Vill dela med mig för att göra dig lite mindre rädd, att gulsot kan hålla i sig och dessutom komma tillbaka igen utan att det är någon fara ? Kram Sofi

  1. Victorias Stil

   Tack snälla för att du delar med dig, skönt att höra att det gick bra till sist även om man blir galen av oron.
   Hoppas på det bästa och att det ger med sig även för Enzo.
   Stor kram

 3. Sandra

  Åhh, förstår att du blir orolig och ledsen, mammahjärtat funkar ju så <3 Men det är ju verkligen positivt att han är pigg och vaken, det är jättebra tecken på att han ändå mår bra. Min lilla kille ökade inte heller så mycket i vikt från början, så vi var på bvc varje vecka och vägde honom, puh. Men han växte desto mer på längden så bvc var nöjda ändå även om han var lite mager för att vara bebis <3