Victorias Stil

Så fick han sitt namn

Hej du fina❤️

Jag har fått många frågor om hur vi valde namnet till vår lilla godbit.

Vi har som sagt haft några få namn som vi gillat med på vår namnlista, men just Enzo har legat i toppen hela tiden. De andra namnen var vi aldrig enade om så egentligen var det bara Enzo som vi båda verkligen kände för och var överens om.

Några namn som vi hade med på listan var:

Kian, Otto, Vinnie, Billy, Loui.

Min man hade fått upp ögonen för namnet Enzo just efter Enzo Ferrari. Och jag gillade det namnet just för att det är lite ovanligt, kort och tufft namn.

Barnen har även dom fått varit delaktiga och varit med i namnprocessen. Så innan vi fullt ut bestämde namnet så satt vi samlade i sjukhussängen och alla fick säga sitt, en efter en. Ganska kul faktiskt, för det var just där och då som vi började att kalla honom för Enzo efter att vi enats om att namnet passade honom. Barnen avslutade meningen med att härmed så heter du nu Enzo Fred Sandberg. Fint och kärleksfullt ögonblick jag alltid kommer att bära med mig och minnas❤️

Namnet Enzo är en förkortning av latinska namnet Vincenzo som betyder segrare. Vilket vi tycker passar väldigt bra in på vår lilla kille❤️

Vilka är dina favoritnamn? Hur tänker/tänkte du när ni valde namn till ert barn?

Tryck gärna på hjärtat om du gillar inlägget❤️

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ninna

    Det är han verkligen, en segrare! Grattis till er fina kille och skönt att allt gått bra till slut ❤

  2. Johanna

    Namn är sååå kul, tills det kommer till ens Egna barn för då är det bara svårt haha.

    Min I var tänkt att få ett konstigt namn, men på BB ångrade sig sambon eftersom vi inte fått en enda bra kommentar om namnet. Vi hade några favoriter, men plötsligt föll han för ett namn jag egentligen bara råkat skriva ner. Jag tyckte inte det passade.

    Några dagar senare hamnade vi på sjukhus. Hela min kropp skrek att vårt barn behövde ett namn. Då blev hon lilla I. Det vackra är att I dessutom betyder ”vår glädje” på mitt hemspråk (det visste inte min sambo) och vår glädje över henne kändes kanske lite extra eftersom vi upplevde skräcken att åka in på sjukhus. Sen råkar I vara namnet på min bästa vän från förr samt på en annan person som var den som var orsaken till att Is pappa och jag träffades. I är ett ovanligt namn, många svenskar har aldrig hört det och stavar det fel. Föredrar uttalet på mitt hemspråk, men är OK med att andra säger annorlunda.

    Väntar syskon och det är såå svårt. Många namn är fina, men inte till mitt barn liksom. Killnamn är svårare dessutom. Finns många fina engelska, men det passar inte vår familj. Hoppas få namninspo här.