Victorias Stil

KAFFEKÄRLEK

 Annons för Nescafé 

Som ni säkert vet så är jag en riktig kaffeälskare, och dricker gärna några koppar om dagen utan att blinka. Gärna med lite skummad mjölk i, det känns lite extra lyxigt och gott tycker jag. Och därför kändes det lite extra kul att få en introduktion i hur du smakar och utvärderar kaffe på ett super trevligt morgonevent som jag var på för inte så längesedan. Där bjöds det på lyxig frukost och en fantastisk ny smakupplevelse av Nescafé Lyx nya kaffeblandning.

Lyxig och god frukost, med super gott kaffe …

Efter den goda frukosten fick vi lära oss göra egen Latte Art av Nescafés egna barista och det var faktiskt enklare än jag trodde att göra fina mönster i kaffet.

Sen var det dags för eventets huvuddel – nämligen ett blindtest av kaffe. Vi fick ”koppa” fyra olika sorters kaffe. När man provar kaffe gör man det nämligen genom att sörpla i sig det snabbt – de ska syresätta kaffet och göra att man känner smaken bättre. Den stora utmaningen här var att hitta sin favorit och kunna identifiera de olika smakerna i kaffet – om det var bärigt, jordigt eller nötigt exempelvis. Jag kan ärligt erkänna att jag inte är någon hejare på att urskilja olika aromer i kaffet utan jag går bara på om jag tycker det är gott eller inte, och det känner man ju ganska snabbt. Efter många vändor fram och tillbaka längst med kopparna fick vi utse våra favoriter och vi var rörande överens om 2 stycken som var MYCKET godare än de andra sorterna. Fylligare, mer smak och ja, gott helt enkelt!

I slutet av provningen fick sen också försöka klura ut vilken av de fyra olika som var snabbkaffe. Här var vi också väldigt överens om att vi hittat den som smakade mest blaskigt och typiskt ”snabbkaffe”. Vi hade delvis rätt för visst var den snabbkaffe men det som chockade oss var att en av våra favoriter som var sådär fyllig och lyxig i smaken faktiskt var snabbkaffe – Nescafés nya lyxblandning! Vi tappade hakan kan man säga för vi var all överens om att det var en av de godaste. Nescafés nya snabbkaffe innehåller finmalda Arabicabönor som gör att det blir fylligare smak och mer arom än ”vanligt” snabbkaffe. Roligt när man blir så positivt överraskad och nu behöver man verkligen inte skämmas för att bjuda på snabbkaffe när man får besök – det är till och med godare än bryggkaffe ☺

Här är nya sortimentet av Nescafé Lyx, du kommer säkerligen hitta dig en favorit bland de olika sorterna.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.