Victorias Stil

Slemproppen och barnmorskebesök

Hej fina!

Tack för era kommentarer både här och på instagram, ni är guld värda.

Så var det måndag igen och jag har nu varit hos bm på besök. Jag berättade för henne om helgen som varit och hur jag haft det med mycket sammandragningar och att bitar av slemproppen började att lossna i helgen. Till en början så tänkte jag själv inte så mycket mer på det när det hände men när det sedan har fortsatt att komma i omgångar så förstod jag ganska snabbt att det faktiskt är slemproppen. Min bm bekräftade att det är så det är och att det är en viss aktivitet därinne som gör att bitar av slemproppen lossnar, men slemproppen kan tydligen återbildas igen. Så det är ju positivt.

Nu har jag blivit ordinerad att VILA inte plocka ur diskmaskinen, dammsuga eller tvätta utan att bara ta det lugnt och lyssna på min kropp. Har en läkartid i morgon för undersökning av livmodertappen och kolla om den har påverkats något och hur mycket i såfall. Skulle jag få tätare sammandragningar så är det bara för mig att åka in direkt för då kan det gå fort. Så nu sitter jag här med en massa blandade känslor som jag inte riktigt vet vart jag ska göra av och känner mig nästan lite tom, jag är inte alls redo för det här. Nu ska jag inte ta ut någonting i förskott som man så lätt annars gör men visst snurrar det tusen tankar i mitt huvud nu som känns väldigt jobbiga. Men nu får vi ta en dag i taget och se vad som händer och hoppas på att lilla mini vill stanna kvar många veckor till och växa på sig.

När vi skulle lyssna på bebisens hjärtslag och jag skulle lägga mig på britsen så fick jag en rejäl sammandragning som bm då själv fick se och känna, och därför fick avvakta en stund innan det ens gick att lyssna på mini. Men det lät bra och han sparkade till ordentligt när hon tryckte mot magen. Så det var full aktivitet därinne iallafall, vilket känns skönt. Fick även min spruta idag, som jag nämnt innan så är jag rh negativ och bebisen rh positiv och då får man läkemedlet anti-D och det är ett slags vaccin som förhindrar att du blir Rh-immuniserad.

img-thing

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Angelica

      Jag Fixk oxå den sprutan under graviditeten, för att vi har okika blodgrupper precis som ni, som sedan gjorde att vår bebis var dat-positiv när hon kom ut, det var ett himla påslag då de trodde att hon skulle behöva sola. ( gränsen för solning är lägre när man är datpositiv , det visade sig sen i slutändan att alla dessa värden antagligen var falska och berodde lä just sprutan jag Fick under graviditeten. Så hennes värden liksom inte stämde dä hon inte var gul och behövde aldrig sola, fick aldrig någon info om detta när jag fick sprutan, vet inte hur det är för dig, men jag hade gärna vetat om det och sluppit en hel den oro.
      Var rädd om dig och bebisen , kram <3

  1. Linn W

    Hej. Är så kul att följa din graviditet i en blogg såhär 🙂 Kan verkligen förstå att du känner oro. Speciellt eftersom du redan varit med om att det satt igång tidigt. Men hoppas att allt går bra och att bebis vill stanna i din mage ett bra tag till! 🙂 ❤️
    Vi har precis varit på RUL i förra veckan och fått reda på att även vi kommer (troligtvis) få en pojk ? Fick även känna första sparkarna på utsidan magen nu i helgen. Så himla häftigt! ?

    Kram på er!

  2. Sandra

    Åh, förstår att det känns tufft. Klart man vill att de ska stanna så länge som möjligt där inne. Kram till dig!

  3. coolbettan

    Förstår en del av hur du känner, även om det är 30år sedan jag befann mig i din situation.
    Tänker på er, håller tummar och tår att lillen stannar där inne i många veckor till.❤️❤️