Victorias Stil

GRAVID VECKA 27

God morgon finaste du!

Lördag och vi går in i en ny vecka igen, känns rätt mysigt att göra det just på lördagar faktiskt.

Min status: Jag mår helt ok förutom svanskotan som jag fortfarande har otroligt ont i efter att jag ramlade i trappen, det tar tid för den att läka och inte blir det bättre av graviditeten heller. Men annars mår jag rätt bra faktiskt, känner mig ganska pigg stundvis. Försöker att tillåta mig själv att vila en stund på dagen och det känns riktigt skönt de dagar jag verkligen gör det. Jag tycker magen känns spänd i huden, speciellt på kvällarna när man är lite svullen. Annars så tycker jag inte att jag ser så stor skillnad på magen från vecka till vecka nu även om det säkerligen är en skillnad men inte så märkbart. Vaknar ofta på nätterna av att jag behöver gå upp på toaletten. Vikt: Jag har stått stilla några veckor i vikt men har nu gått upp 0,5 kg, så totalt 8,5 kg under denna graviditet.

Bebis: Barnet är nu ca 32 cm från huvud till fot, och väger cirka 950 gram i början av veckan och ca 1075 gram vid veckans slut. Huden skyddas och får näring av ett lager fosterfett/vernix. Barnet samlar på sig allt mer underhudsfett men huden är fortfarande för stor i förhållande till barnets kropp. Ögonfransarna är fullt utväxta, och barnet suger ofta på tummen.

Cravings: Jag har som sagt inga direkta cravings men tycker det är väldigt gott med apelsiner (även om de är jobbiga att skala hihi) och sen bubbelvatten. Sen gillar jag sura äpplen.

DSC06820 (2) DSC06829 (2) DSC06830 (2) DSC06853 (2) DSC06873 (2) DSC06877 (2) DSC06886 (2)  DSC06904 (2) DSC06915 (2) DSC06920 (2)

Vilken vecka är du i? Har du själv någon blogg? eller kan tipsa om någon bra gravidblogg?

Njut av lördagen! Kram V

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna Kajson

    Ja bloggar ju här som din kollega som du vet men kanske inte dina läsare 🙂 Är i vecka 20 och jag är såå avis på att du är så snygg och cool i din skinnjacka, jag kommer inte i min men det är så fint till magen.<3

  2. Åsa

    Sjukt, du och jag är beräknad samma dag och har exakt samma cravings – apelsiner och gröna äpplen 🙂 Jag skär alltid upp apelsinerna istället och äter dom så då jag har samma hat till att orka skala dom. Önskar dock att jag orkade fixa till mej och se lika fräsch ut som du;) Tycker andra är så vackra som gravida mem själv känner jag mej som en flodhäst trots att jag inte heller gått upp speciellt mycket. Men förhoppningsvis kanske även andra har samma känsla som mej:)

    1. Victorias Stil

      Vad lustigt och roligt att vi är beräknade till samma dag, kul att följas åt.
      Jag tror nog mer det handlar om din känsla. Jag känner mig också stor vissa dagar och inte alls så fin och fräsch som jag ser att andra gör.
      Stor kram och trevlig helg!