Victorias Stil

GRAVID VECKA 26

Go kväll fina!

Har inte hunnit att vara inne här på bloggen för dagen har verkligen gått i ett. Åkte tidigt hemifrån för att stå i kiosken (för killarnas hockeylag) och där har det varit fullt upp med mycket folk och matcher för båda killarna. Nu känns det i kroppen att jag har stått upp i flera timmar, känner mig trött i rygg och ben så det var riktigt skönt att få landa här hemma i soffan. Nu en liten gravid uppdatering,

Så var vi inne i vecka 26, herregud vad veckorna går undan. Hänger knappt med själv och inte har vi beställt hem några babysaker till lilla pyret heller. Känslan är att det är så långt borta och att vi har massor av tid tills det är dags. Men veckorna rullar på och det börjar att bli dags att ta tag i vissa bitar så vi inte behöver att ta allting sen samtidigt. Jag har mycket saker klart i mitt huvud vad jag vill ha och hur det ska vara men som måste göras också. Ska börja att skriva en liten lista på vad vi behöver köpa in nu som prio ifall att pyret väljer att komma tidigare än beräknat. Du får jätte gärna komma med tips till mig vad vi ska tänka på och vad vi ska köpa in till bebisen.

Min status : Jag känner mig rätt trött och orkeslös vissa dagar men det hänger såklart ihop med min smärta i svanskotan. Men jag försöker att peppa mig själv att det kommer att bli bättre och att försöka göra saker i den takt jag orkar med, även om det är svårt för att jag alltid har så höga krav på mig själv. Jag mår annars väldigt bra, och njuter av graviditeten och alla mysiga sparkar, det är ändå trots allt sista gången jag upplever det här. För sen är vi klara. Jag känner mig tillfreds med att vara gravid och med min kropp även om jag faktiskt känner att jag saknar min ”vanliga” kropp och kläder. Jag vaknar fortfarande varje natt och behöver gå på toa. Vikt: Står stadigt stilla på + 8 kg och har inte gått upp någonting de sista två veckorna.

Bebis: Barnet är cirka 31 cm långt mellan huvud till fot, och väger cirka 810 gram i början av veckan och cirka 930 gram vid veckans slut. Barnet kan andas in och ut och tränar sig genom att fylla lungorna med fostervatten. Ögonen är färdigbildade. Vid ljud reagerar barnet med högre puls, det börjar även reagera på beröring runt denna period.

 

Cravings: Jag har inte haft några direkta cravings denna graviditet men äter gärna apelsiner och dricker kolsyrat bubbelvatten. Känner inget jätte sug på någon speciell mat heller men om jag får välja något så är det soppor eller en god sallad som jag föredrar.

 

DSC06333

DSC06367

Hur känner ni som är gravida? Njuter ni av graviditeten? Har du börjat att köpa saker till bebisen?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.