Victorias Stil

Gravid uppdatering

Hej fina!

Nu är jag i vecka 22+4 (v. 23) och magen växer så den knakar. Jag känner alltmer hur han sparkar och rör sig därinne och det är verkligen en sån himla häftig och härlig känsla att få uppleva det igen. Eftersom att det var ett x antal år sedan som jag var gravid, (närmare bestämt 10 år sen sist) så har jag glömt bort väldigt mycket och njuter nu till fullo av varje sekund. Jag har mått oförskämt bra i nästan hela graviditeten men börjar känna av foglossningen mer och mer. Det känns som att det blev värre efter att jag ramlade handlöst på backen i helgen som var och det gör riktigt ont baktill i rumpan och strålar ner i benen. Jag har ganska mycket sammandragningar och de kommer varje dag då jag ofta är igång och har svårt att varva ner. Min andra son Jonathan kom redan i v.33 så jag hoppas verkligen att liten vill stanna kvar längre än så i magen. Jag börjar redan känna mig tung och osmidig och blir andfådd för ingenting. Vikt + 8 kg.

Barnet: Barnet är ca 27 cm långt mellan huvud och fot, och väger ca 465 g i början på veckan och cirka 550 g vid veckans slut. Man kan fortfarande ana skelett och organ genom barnets hud. Dess hörsel förbättras och barnet kan nu urskilja olika ljud både inifrån och utanför den gravida kvinnans kropp. När ert barn föds kommer det att känna igen röster på både tonläge och på rytm.

 DSC04646 (3)

Visste du att när man pratar eller sjunger för barnet hjälper det också till att stimulera utvecklingen av dess nervsystem. DSC04694 (3)
Fler som läser här och är gravida? Vilken vecka är du i? Och hur mår du?

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Camilla

    Hej! Vad kul att du börjat blogga! Jag väntar mitt tredje barn och har nu gått över 5 dgr. Har två tjejer som är 2 och 4 (fyller 3 och 5 senare i år). Jag har mått jättebra hela graviditeten men känner att bebis gärna får göra entré nu. 🙂 Har gått över med båda mina tjejer så jag är inte förvånad…:-) Hoppas att du får fortsätta må lika bra!

  2. Frida

    36+4 här! Känns som att tiden bara har rusat förbi. Mår bra och har gjort hela graviditeten, nu längtar jag såå mycket tills vår lilla tjej kikar ut ❤️

  3. Veronica

    Så kul att du börjat blogga!
    Jag är gravid i vecka 24+4 med mitt första barn. Mått bra hela graviditeten hittills så det känns skönt! Väntar mest på att få känna några rörelser och att magen ska bli mer synlig ?

    1. Victorias Stil

      Vad mysigt och härligt att du har fått må bra. Magen kommer snart ordentligt ska du se och rörelserna med. Njut! Kram

  4. Carolina

    Gravid i v21 (20+2) med en liten tjej så väldigt kul att följa dig? en fråga, vart är den fina stickade tröjan ifrån? Är på jakt efter något liknande?

    1. Victorias Stil

      Hej Carolina, vad kul att du hittat hit och grattis till liten bebis i magen. Den stickade tröjan är från hm, fyndade den dessutom på rea nu i butik. Kram

      1. Malin

        Mår toppen förutom foglossning som börjar smyga sig på. Det är en pojke vi väntar ? 9 maj är han beräknad. ??

      1. Emilia

        Ja jag mår jättebra! Tyckte jag gjorde det sist också men denna gången känns allt verkligne som vanligt. Vi väntar en lillebror. Det känns spännande då vi har en dotter med! Vet ni vad det blir? Kram

      1. Therese

        Vad lustigt jag är också gravid och är på samma dag. 22+4. Gravid med första barnet och vi vet inte om det är en pojke eller flicka. Jag har mått oförskämt bra. Fått lite sammandragningar nu senaste veckorna och otroligt liten blåsa.

        1. Victorias Stil

          Hej Therese! Vad kul, då får vi följas åt. Härligt att du har mått så bra under graviditeten. Kramis