Vattnet som gick

Andra dagen

Jag har svårt att komma till ro på natten trots att jag bara sovit ett par timmar natten innan. Så mycket som hänt, så många tankar som snurrar. Kortisonet gör en också lite speedad och tanken på att jag måste vakna kl 02 för att ta min antibiotika (peroralt 4ggr/dygn för att undvika infektion i livmodern) stressar mig. Är vaken till 01.30 och tar den och lyckas somna men vaknar 03 för att kissa. Måste släpa med droppställningen in och den larmar utan sladd inkopplad.
Kan därefter inte alls somna om, hjärnan går på högvarv. Vid 05 börjar jag kolla gift vid första ögonkastet usa för att slippa tänka. 06 är det dags för storsprutan med Betapred igen. Somnar till en stund 9–10 iaf.
Vid lunch görs ett tillväxtultraljud på bebisen och placentaläge ska kollas, den satt lite lågt vid RUL.
Skrutten sitter kvar med rumpan neråt, det är lite svårt att få till mätningar pga att det inte är så mkt vatten kvar. Nytt fostervatten bildas hela tiden så hen ligger inte därinne och torkar ut utan har så den kan dricka och andningsträna åtminstone men inte alls lika mkt som det skulle vara med intakta hinnor.
Moderkakan har flyttat upp sig vilket är bra och bebisens mått visar ca minus 19%, det är fortf inom normalspannet men något mindre är snittet. Mina två tidigare barn har också varit lättviktare så det var ganska väntat, det viktigaste är att bebin är pigg därinne vilket den absolut är. Uträkningen visade att den väger ca 1300g, det är pyttigt men ändå mer än ett mjölkpaket!

Läkaren berättar att chansen att den vänder sig till huvudläge är ganska liten nu när den inte har så mycket vatten att plaska i och vändningsförsök görs inte vid vattenavgång då risken är så stor att navelsträngen hamnar i kläm. Jag måste ställa in mig på snitt helt enkelt. Också lägre chans att bli fixerad med rumpan och få åka hem. Får även höra att man inte brukar flytta över patienter mellan sjukhusen och jag vill verkligen till SÖS. Jag gråter hejdlöst över att inte få träffa mina barn på obestämd tid, känns som mitt hjärta går itu. Blir jag kvar längre än en vecka och det skulle bli ledig plats på neo där kommer jag göra allt för att bli förflyttad. Känns som en tung dag..

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.