Tolvbarnsmamman

Bästa chokladfudge receptet!

 

Vad gör man egentligen när gästerna ska komma över och man vill bjuda på något mer än bara kaffe och te? Det är något som jag har funderat över på senaste tiden. Att köpa färdigbakat kan funka men är ju inte samma känsla som att baka något själv. Samtidigt vill man inte stå och slita i köket i flera timmar varje gång man vill bjuda på något gott. Då uppstår problemet: vad ska jag baka? Muffins? Kanelbullar? Brownies? Kakor? Valen är nästintill oändliga.

 

Jag har länge letat efter ett enkelt recept som man kan slänga ihop för att bjuda gästerna på något gott. Det är faktiskt inte lätt att hitta ett bra recept som dessutom är tillgängligt för dem som äter glutenfritt, veganskt osv. Man vill ju att alla ska kunna njuta av ens bakverk.

 

Efter mycket letande och många försök har jag hittat det ultimata receptet för en chokladfudge som jag nu tänkte dela med mig av! Det är både enkelt men imponerar samtidigt på dina gäster som till och med kan undra om du borde delta i Hela Sverige bakar. Blandningen av cashewnötter, lönnsirap och choklad skapar den perfekta konsistensen och smaken. Det här receptet har jag om och om igen fått komplimanger om, och det är både laktosfritt, veganskt och glutenfritt så det passar för de flesta gäster. Det ger dessutom utrymme för experimentering och det går bra att smaksätta det lite hur som helst enligt dina egna smaklökars önskningar. Om du och dem du vill bjuda gillar choklad kommer ni garanterat älska denna chokladfudge!

 

Här kommer receptet:

 

Tid: 20 min + tid i kyl

Ingredienser:

  • 300 g cashewnötter, osaltade
  • 1,5 dl lönnsirap
  • 1,5 dl kakao 
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 dl kokosolja
  • 1 krm vaniljpulver

 

Överdrag: 

  • 200 g mörk choklad, smält

 

Såhär gör du:

  • Mixa cashewnötterna i en matberedare tills det blir ett pulver.
  • Lägg till kakao, flingsalt, vaniljpulver, lönnsirap och kokosolja och mixa tills det blir en slät massa.  För att piffa till det lite extra kan man också lägga till någon smaksättning efter önskemål. Både rivet apelsinskal och kardemumma blir jättegott i fudgen!
  • Platta ut massan på en plåt med bakplåtspapper och häll över smält, mörk choklad. Kyl sedan tills det stelnat. Ta ut och skär till rektangulära bitar i önskad storlek och njut av din goda skapelse!

 

Jag slängde senaste gången ihop det här receptet i helgen när min kompis kom över och efteråt bad hon om receptet, så jag är rätt så säker på att det var omtyckt!. Hoppas att ni också gillar det. ?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.