Tiingelinn

16 tips på att få håret att växa snabbare

1. Använd silkesdroppar eller hårolja för att återfukta håret!

För er som har självlockigt hår använd extra mycket både efter dusch och på morgonen för extra glans.

Jag använder lanzas silkesdroppar som jag köper hos min frisör! Finns länkad så om du klickar på den blåa flaskan och länken till blåa silkesdropparna kommer du till sidan. Använder även loreal paris extra odinary oil. Jag har köpt den på Ullared men har även länkat den åt er!

2. Var noga med vad du har i ditt hår! Använd bara snoddar som inte har metall biten på sig eftersom dessa snoddar sliter på håret massor.

3. För er med lockigt hår som vaknar på morgonen, borstar igenom håret och upptäcker att det står ut åt alla håll, spraya lite vatten i det och använd lockkräm istället för att platta eller locka det med värme!

4. Använd en borste utan runda små pluppar på borststråen. Tangle rekommenderar jag! Den borsten jag använder och som är på bilden finns att köpa på pinkroom för 189:- Men har även länkat den till en billigare sida som du kommer till genom att klicka på bilden.

Dessa borstar är bra för att du kan kamma håret utan att det blir slitet när det är blött, det förstör inte volymen lika mycket och den är bättre för ditt hår!

5. För er med lockigt hår som mig, använd lockkräm i håret på morgonen! Underlättar för dig eftersom du snabbt får håret snyggt och slipper slita på det med en varm plattång. Finns på bellbox som ligger på Marieberg. Har även länkat till deras hemsida.

6. Använd ett schampo och balsam från samma märke och inte två olika eftersom de ”sammarbetar”

Produkterna på bilden ovan är mycket bra och kommer från märket gliss!

7. Ät sunt och nyttigt! En varierad kost är bra för hälsan, din kropp, beteende och även ditt hår! Nötter, solrosfrön och frukt är berikat på vitaminer som ditt hår älskar!

8. Gör en hårinpackning mins en gång i veckan! tips på bra hårinpackning kommer nedan!​

Ta ditt balsam och olivolja och blanda samman i en skål! Applicera i hela håret och sätt en handduk eller turban över håret! Föna utanpå handuken så det blir varmt och ha i den så länge du kan! Gärna en hel dag.

8. Olivolja är rena drömmen för ditt hår! Viktigt att veta är att det blir riktigt flottigt så använd det när du är hemma och inte som styling produkt. Applicera i hela hårbotten och mycket i dina toppar.

9. Massera hårbotten regelbundet. Tex medans du kollar på film! Ännu bättre är det ju om du har en gullig mamma/pappa/mormor/kompis/ pojkvän eller likande som kan massera din hårbotten en stund!

10. Sov med flätor! Det gör att håret inte trasslar sig under natten och du får dessutom fina lockar när du vaknar.

11. Färga inte håret! Särskilt inte ljusare, som jag gjorde. Är såklart super nöjd med färgen men håret blir tort och slitet och du får klippa av massor! Kommer lite bilder nedan på hur kvaliteten blev sämre av att platta, bleka osv. Även hur mycket jag fick klippa av!

Gammal bild på mig! Mitt hår i 8an när jag ljust börjat platta det. Här är det inte så slitet men det har ingen glans. Däremot är det långt!

Mitt hår när jag just blekt det! Super snygg färg men jämför längden mot bilden ovan!

Mina naturliga lockar innan färgning

12. Platta inte håret! Gör frisyrer som inte behöver få värme på sig! Föna är nästan lika illa det.

(13) Om du nu måste föna/ platta/ locka vid ett speciellt tillfälle så använd värmeskydd! De blåa silkesdropparna innehåller värmeskydd men det är bra att ha i spray också. Kommer tips på lite frisyrer utan värme nedan!

14. Bada i saltvatten! Lika lycklig so jag är på denna bild är mitt hår!

Du få jättefina lockar av att bada i saltvatten så det finns ingen anledning till att platta håret på sommaren. Det går till och med att köpa saltvattenspray hos frisören för att få dendär snygga volymen

15. Sätt upp håret i en knut mitt på huvudet, i långa flätor eller likande för att skydda det från kylan på vintern. Precis som du fryser, fryser ditt hår!

Jag är den lilla tjejen med rosa balett dräkt som blundar. Om ni kollar på håret så är det glansigt, vackert och självlockigt! Det var för att jag inte hade utsättit det för massa skador ännu när jag var ca 5 år.

16, Sist men inte minst duscha håret så sällan som möjligt! Det sliter nämligen super mycket! 1-2 gånger i veckan är lagom, tro det eller ej. Du ska även använda mycket mer balsam än schampo!

Det var mina tips om att få håret att växa snabbare det!

Puss och kram!​

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.