Therese Wickman

ÄR SÅ FRUSTERAD SÅ JAG GRÅTER!

Hej vännen, härligt med Fredag, visst?

 

Jag startade min morgon tidigt i stan för frukost på Clarion tillsammans med ett gäng kollegor. Ni kommer väl ihåg att jag tidigare berättat att Almi Mälardalen här i Stan startat upp en grupp där vi influencers här i stan ska få möjlighet att ses en gång i månaden, inspireras av varandra, få möjlighet till att umgås, bolla ideer & framför allt ha trevligt tillsammans.  Man känner sig annars ganska ensam i sitt yrke då man inte har arbetskamrater som man annars kanske brukar ha, så detta är verkligen superkul.

 

 

Nu är jag dock hemma igen, sitter instängd på övervåningen & har precis torkat mina tårar som kom i ren frustration efter ett samtal på telefonen. Det är nämligen så att min hyresvärd är här för att lägga in nytt parkettgolv i vardagsrummet. Detta på grund utav att det tidigare golvet behövdes fräschas upp så det slipades. Felet var bara att dom som fick i uppdrag att slipa det gjorde det för länge så golvet släppte på några ställen & lixom lossnade & reste sig.

Jobbet skulle bli klart idag så sent igår fick jag hjälp att röja undan alla möbler in till kök & hall. Det är så fullt att det varken går att öppna kylskåp eller komma in vid toaletten. Undervåningen är ganska så liten så det är omöjligt att röra sig där just nu.

 

 

Nu fick jag precis reda på från hantverkaren som är här att golvet inte kommer kunna bli klart idag. Betongen under är tydligen alldeles för ojämn så han måste hälla ut spackel & låta det torka innan han kan slipa det & lägga på det nya golvet. Det betyder alltså att vi ska leva i detta kaos under hela helgen, något som inte var sagt från början.. Ringer upp kvinnan som beställt att detta arbete skulle utföras & ske en fredag för att förklara situationen jag nu sitter i & berätta min åsikt om att jag tycker det är oerhört dumt att beställa ett sådant stort arbete en Fredag om man inte kan garantera att det kan bli klart i tid. Det kan ha varit den spydigaste kvinnan jag stött på, Noll empati eller förståelse alls, dryg så in i Norden & sen avslutar hon med att säga att jag får väl bära tillbaka alla möbler ut på betongen när den torkat så jag kan laga mat åt barnen & gå på toaletten & sedan bära tillbaka det på Söndag igen.. Berättade att jag är ensamstående med 3 barn, var av en 1 åring & detta är omöjligt för oss att leva i. Önskade i allafall rabatt på nästkommande hyra, men inte ens det kunde hon fixa. Förklarade att jag själv inte önskat denna renovering utan att det blev ett ont måste efter deras tidigare fel med det andra golvet.

Sen är även jag människa & kan förstå att som kanske inte kan göra något åt situationen jag hamnat i, MEN man kan låta trevlig & tillmötesgående i telefonen, be om ursäkt & det minsta dom borde kunna fixa är att dra av på hyran. Men nä, ingenting & det med världens spydigaste attityd.

 

Frågan är vad jag ska göra nu? Alla planer för helgen får ställas in, hade bjudit över en vän i morgon & jag är uppbokad på att filma & fota här på Söndag inför 3 kommande arbeten. Inte heller det går & jag kommer hamna efter med mina Utkast. Som tur är kommer barnen vara borta i helgen & Matheus som egentligen skulle vara kvar här hemma med C får i stället åka iväg hem till honom. Finns inga andra alternativ i detta kaos.  Dock kommer ju alla barn tillbaka på Söndag eftermiddag.. Så ja, någon lösning måste jag komma på..

 

Kommer bli bra i slutändan, men fy vilken negativ energi detta tar när man planerat så mycket & jag som väldigt sällan är barnledig hade bokat upp massa saker att göra här hemma & så går allt åt skogen..

 

Känns faktiskt som hotell hade varit det bästa, men vad gör jag med katten?  🙂

 

Hoppas du får en fin helg, återkommer hur det blev med allt.

 

Tack för att du är så fantastiskt. Läst igenom era kommentarer efter gårdagens inlägg & jag trillar bokstavligt talat av stolen över hur fantastiska ni är. Tack för att ni finns & tack för att ni verkar se vem jag är som person & att ni ger mig så mycket kärlek.

 

 

Puss & kram

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. EL

    Hyr du av Öbo?
    Hade problem med golvläggar med. Såg ut som skit rentutsagt när dom var klara. Så dom fick komma tillbaka och byta lister osv. Men ser fortfarande riktigt illa ut. Lika så med tapeter. Skurit runt uttag inte ens skruvat bort dom innan. Känns rätt trist att få nått gjort som man kunde ha gjort bättre själv…..

    1. theresewickman

      Ja det är Öbo jag hyr av. Det har varit en en hel del fel efter tidigare renoveringar här också. Sitter fortfarande inte lister uppe i hallen efter snart 8 års tid, efter målningen i köket så missade dom en stor del av väggen som har en helt annan färg & det är över 6 år sedan & fortfarande inte åtgärdat ? Sen är det massa andra fel dom inte bryr sig om.. Jag håller med. Många gånger har jag valt att göra saker själv, som att tapetsera osv då jag inte varit nöjd med deras arbete. VIlket är konstigt då dom jobbar med detta? KRAM

  2. EL

    Hyr du av Öbo?
    Hade problem med golvläggar med. Såg ut som skit rentutsagt när dom var klara. Så dom fick komma tillbaka och byta lister osv. Men ser fortfarande riktigt illa ut. Lika så med tapeter. Skurit runt uttag inte ens skruvat bort dom innan. Känns rätt trist att få nått gjort som man kunde ha gjort bättre själv…..

  3. Lisa

    Så väldigt dålig planering av dom att lägga det en fredag. Hade en liknande sak när jag hyrde, hade då beställt tapetsering som man här sen betalar på hyran varje månad. Detta började dom med en torsdag, bra tänkte jag då hinner dom klart till helgen, för var kaos i lägenheten med möbler överallt. På fredagen får jag veta att tapeterna inte kommit så de ska fortsätta veckan efter. Jag blev också skogstokig och hörde av mig till hyresvärden. Jag kanske spädde på lite om förstörda planer för helgen och otroligt dålig planering av dom men jag fick kompensation. Fick biobiljetter 4 stycken plus att de drog av 4 månaders avgift för tapetseringen som annars som sagt skulle lagts på hyran månadsvis. Skit i den dryga kvinnan prata med någon annan som du hyr av, ring maila och var jobbig. Klart de måste ge kompensation!

  4. Johanna

    Så ska de ju inte gå till, någon form av kompensation bör du få iaf. Kontakta hyresgästföreningen o hör vad dom har att säga.. sjukt att du inte ens ska få bo i ditt egna hem o kunna använda köket och lämna bort barn pga deras konstiga sätt att planera arbeten..

  5. Barbro

    Vilken röra du har råkat ut för.Synd att du inte bor närmare mej så hade fått bott hos mej.
    Kram o ha det så bra som bara går.

  6. anonym

    Ja vad tror du att det känns för gubbarna dom kunde inte veta vad som väntade dom. Hade kanske planerat att jobba med annat än din lägenhet .Det är många hyregäster som väntar på reparation inte bara du- men du tänker bara på dig själv, Köp hus så bestämmer du själv., Du är inte ensam.

    1. theresewickman

      Fast va? Vart i detta klandrar jag den stackars hantverkaren som varit här & slitit? Han tyckte också det var konstigt att han blivit inringd på ett sånt här stort jobb på en fredag & det satte även honom i en jobbig arbetssituation. Jag har redan väntat på denna reparation i över 6 månader & du får inte glömma bort att detta var inte något jag ville, utan var nödvändigt pågrund utav att golvet förstördes. Din kommentar & din ton gör mig faktiskt ledsen. Att jag tänker bara på mig själv!? Så jag tänker bara på mig själv för att jag blir frusterad på en situation jag inte borde vara i på grund utav att hyresvärden gjorde ett misstag men framförallt reagerade jag på hur hon talade till mig i telefonen. Hantverkaren har ingenting med detta att göra, han var helt fantastisk & ingenting han kan rå över… Köper du mig ett hus då? Tänkte eftersom du fick det att låta så enkelt.

      1. Carina

        Men anonym,knip igen kakhålet,hon har väl inte klagat på hantverkaren,lär dig läsa innan du skriver. Hoppas verkligen du bor i hus själv,för dig vill man inte ha som hyresgäst?

    2. Positiv energi

      Vilket taskig ton du hade när du skriver din kommentar. Har du inget snällt att säga så säg inget alls jag hoppas du har råd att köpa ts ett hus så hon inte behöver bo i hyres. Tänk dig för ett par gånger nästa gång du har en tråkig hon i din text Ts behöver positiv energi.

    3. Positiv energi

      Vilket taskig ton du hade när du skriver din kommentar. Har du inget snällt att säga så säg inget alls jag hoppas du har råd att köpa ts ett hus så hon inte behöver bo i hyres. Tänk dig för ett par gånger nästa gång du har en tråkig hon i din text Ts behöver positiv energi.