Glad påsk fina du!
Idag ska vi åka hem till min Pappa på landet för att fira påsk tillsammans med alla syskon & syskonbarn.
Som tradition kommer Påskharen & gömmer ägg som vi sedan, stora som små får gå ut i trädgården & leta efter. Tänk att det är lika roligt varje år, trots åldern!.
När det kommer till högtider känner jag extra stor tacksamhet för min familj & släkt. Så många som är helt ensamma & då slår det mig att en stor, varm & kärleksfull familj är inte alla som har <3
Barnen har varit hemma på påsklov hela veckan & även om min vecka startade med alldeles för mycket jobb. (Har känt att jag lever om jag säger så ) så har vi också kunnat njuta av välbehövligt tid tillsammans. Ni vet, senare kvällar, långa stunder vid frukostbordet, lek i parken , fix i deras nya rum, pyssel & så har vi också lycktas hjälpas åt att baka en Påskig chokladtårta.
Mm, så god den blev!
Recept på tårtan för den som vill:
- 150 g Smör
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- ½ dl kakao
- 2½ dl vetemjöl
- 1½ tsk bakpulver
- 1 dl apelsinjuice
Fyllningen:
- 3 msk kakao
- 250 g Arla Köket Kesella® kvarg
- 4 msk florsocker
- ½ tsk vaniljsocker
- 1 krm malen kanel
- 1 krm malen kardemumma
- grädde
-
- Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta kakaon och blanda med vetemjöl och bakpulver.
- Tillsätt mjölblandning, juice och smör till äggsmeten och rör till en slät smet. Häll smeten i formen.
- Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt svalna. Ta kakan ur formen och låt kallna. Dela kakan i 2 bottnar.
- Sikta kakaon till fyllningen och rör ner den i kvargen tillsammans med socker och kryddor. Bred fyllningen mellan bottnarna.
- Vispa grädden. Täck tårtan med grädde. . Garnera tårtan med valfria gottesaker.
Ska du göra något speciellt i Påskhelgen?
Puss & kram