Therese Wickman

RECEPT PÅ JULIG GRANOLA!

Hej vännen, har du haft en fin start på December?

 

Tänk att vi nu klivit in i Julmånaden, så himla mysigt!

I helgen provade jag på att göra min egna Granola för första gången & det blev så himla gott.  Har länge gått i tankarna att prova på men har aldrig kommit till skott tidigare.

Jag tillsatte hasselnötter & kanel för att få en julig smak på Granolan & den blev över förväntan så nu ska jag göra två omgångar till för att ge bort som Julgåva.

 

Ni ville jättegärna ha receptet så här kommer det 🙂

4 dl Havregryn

1,5 dl Pumpakärnor

1,5 dl Solroskärnor

1 dl honung

1 dl vatten

1 dl sirap

2 msk Kanel

2 dl torkad frukt efter smak. jag använde mig av tranbär.

Nötter efter smak- jag använde mig av cashewnötter & hasselnötter.

 

Börja att blanda i ordning Havegryn, Pumpakärnor .Solrosfrön & Kanel & häll ut över en ugnsplåt med bakplåtspapper.

Ta fram en kastrull & värm upp vatten, honung & sirap & häll sedan över den torra blandningen. Rör runt ordentligt så det blandas ihop så inga gryn blir torra.

 

In i ugnen på 175 grader i 10 min, ta ut & rör runt & in igen i 10 min. Ta ut plåten häll över nötterna & torkad frukt & in i ugnen igen 5-10 min.

Håll kolla för Granola kan lätt brännas.

 

 

Provar du att göra Granola, berätta gärna vad du tyckte 🙂

 

Puss & kram

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Caroline

    Tack för recept! gjorde en sats igår som var mer än smaskig i frukostyoghurten nu imorse. Perfekt med julfeeling även i granolan 🙂