Therese Wickman

LUCKA NUMMER 2 : ETT MISSLYCKAT VAL

Ett misslyckat val i livet?

När jag tänker efter har jag nog gjort en del del misslyckade val i livet. O andra sidan är det väl det som format mig som person? Misslyckade val hör väl till i livet, vore konstigt om alla val man gjorde vore jättelyckade.?

Ändå när jag tänker efter har jag svårt att komma på några sämre val i livet, såhär på rak arm. Stora val tänker jag på, inte att jag ångrar att jag valde varm choklad i stället för Kaffe till frukosten i morse 🙂

 

Jag tror att jag många gånger tagit ett beslut , som jag tror varit ett bra val & det rätta men som senare visar sig vara ett misslyckande.

Jag vill tro på det goda, på att allt går att lösa, jag tror på kärleken.

 

Ett beslut jag minns lite extra är när jag valde att förlåta & ta tillbaka min dåvarande pojkvän.

Vi hade firat Annandagen tillsammans med barnen & hans familj, på kvällen skulle han enligt tradition gå ut på krogen med sitt kompisgäng. Jag sov tungt när han kom tillbaka mitt i natten. Jag minns att han kröp upp tätt intill mig, höll om mig & viskade att jag & barnen var det bästa som hade hänt honom.

Där & då var jag helt ovetandes om att han bara en kort stund innan stått öppet på krogen & kysst en annan kvinna.

Dagarna & veckorna gick. Vi firade Nyår tillsammans & all ledighet som Julveckorna hade att ge. Vi passade på att vara så mycket vi kunde med varandra då vi vid detta tillfälle levde i olika städer. Någon vecka senare blev det min födelsedag, en födelsedag som visade sig vända upp & ner på hela mitt liv just då, på det jag trodde var äkta.

Jag möttes av ett mail i min Inkorg, i mailet stod det att hon sett ”min kille” stå & kyssas på krogen på Annandagen. Hon visste inte om hon skulle berätta något alls för mig, men valde att göra det efter att fått reda på att dom än idag, veckor senare fortfarande har kontakt med varandra.

Klumpen i magen jag fick av att läsa det här, kniven som skar i bröstet!

Jag ringde honom, för att ställa honom mot väggen & fråga om det var sant. Han erkände ganska snabbt att han kysst en tjej men sade ångerfullt att han ångrade sig & att han var för full & inte menade något.

När jag sedan sade att jag visste att dom haft kontakt efter detta så började han skylla ifrån sig för att sedan säga: Läser du sms:en vi skrivit till varandra kan jag lika gärna ta livet av mig.

Jag läste deras text till varandra & den smärtan jag kände i kroppen där & då gick att ta på. Att läsa intima ord, hur & när dom skulle dejta & ha sex med varandra, hur han gillade att ha det i sängen, att han drömde om henne på nätterna, vilken mat han skulle laga till henne när hon till helgen skulle komma , på min födelsedag, ord skrivna från min pojkvän till en annan kvinna..

Efter detta bröt jag ihop totalt. Jag var ensam den helgen, helt ensam. Barnen var hos sin Pappa, min familj hade tidigare varit & firat mig & min så kallade pojkvän planerade att ha sex med en annan hemma i sin lägenhet…

Ett av mina misslyckande val i livet var att jag sedan tog tillbaka honom,  för att gång på gång, bli sviken, sårad & krossad, mer krossad än jag redan hade blivit.

 

Han var så snäll & enormt fin mot barnen, han såg dom & var närvarande på ett sätt jag inte var van vid. Jag tror det var det & den kärleken jag ändå konstigt nog kände för honom som fick mig att stanna kvar så länge. Jag ville tro på en förändring, att han verkligen älskade mig & jag ville framförallt inte ta bort den fadersfiguren som barnen nu äntligen hade. Jag ville undvika allt för att göra dom ledsna & känna sig besvikna.

. Kan inte komma på en annan förklaring på mitt enormt misslyckade val..

 

 

Puss & Kram

 

Detta är en del av Kajsons Julkalander.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.