Therese Wickman

SÅ GÅR DET MED AMNINGEN!

Ni har varit så många som har delat era erfarenheter kring amningen och också kommit med en hel del pepp, stöd & råd. Tusen tack!

Så hur har det gått?

Jag måste säga att det går framåt, sakta men säkert. Från att inte velat ha tagit mitt bröst alls, fullkomligt skrikit rätt ut innan han ens provat suga till att vi får till runt 5-7 amningstillfällen per dygn.

Under dom dygnen som han inte alls ville ta mitt bröst så pumpade jag så ofta jag kunde. Ibland kom det knappt ut någon mjölk alls vilket gjorde mig ledsen, frustrerad & lite stressad, men desto fler dagar jag pumpade desto mer kom det också ut.

Någonstans i detta, några dagar senare började han ta mitt bröst igen på natten & morgonen & vi fick tillbaka dom där mysiga stunderna tillsammans, där vi bara ligger hud mot hud, tätt intill varandra & han ammar nästintill i sömnen.

Under dagarna är han inte lika förtjust i bröstet, även om det går framåt för varje dag. Är han inte jättehungrig så tar han oftast bröstet & pumpar jag en stund innan så mjölken hunnit rinna till tills han tar det så går ofta amningen bättre. Det blir inga skrik & krångel till mjölken kommer.

Det känns bra & det känns bra att jag inte bara gav upp & jag såg också i mina kommenterar att några föreslog att ta bort flaskan helt då han är tuttförvirrad, men tyvärr går inte det då min mjölk faktiskt inte räcker till för att mätta hans mage. Men jag är glad att vi fått till någon typ av amning igen & jag tror att det bara kommer att bli bättre.  Jag har nämligen beställt ett sådant där tillmatningsset som jag tänkt använda så ofta jag kan istället för att använda mig av flaskan. På så vis kan han alltid dricka från mitt bröst & när han behöver tillägg får han det genom slangen som sitter vid bröstet genom amningen….

 

Just nu kämpar vi vidare & så får vi se hur det går & vart vi landar i detta. Lovar att hålla er uppdaterade!

 

 

När det behövs mer mat genom flaskan hjälper gärna syskonen till att mata sin lillebror!

 

 

 

Åter igen, TACK!

 

Puss & kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lina

    Så glad att höra att det fungerar för dig att amma! Min erfarenhet från att ha ammat min dotter länge och trivts jättebra med det trots en knepig start är att många får alldeles för dåligt stöd och ibland rent felaktiga råd från t.ex. BB och BVC och att amningen därför fallerar. Och då jag upplever att det inte pratas så mycket om amning kvinnor emellan så står man väldigt ensam när det inte fungerar. Heja dig Therese som kämpat för amningen av din son! Och underbart att ha en hel läsarskara att vända sig till för tips och råd. Och vad fint att så många svarat och delat med sig av sina erfarenheter. Kram till dig och din familj! <3

  2. mindful milk Maria

    Så skönt att höra att det går på rätt håll och att ni får några mysiga stunder ihop? Det är ju det viktiga!! Att helamma eller delamma spelar mindre roll… det viktiga är att det blir en positiv amningsupplevelse❤️? eller hur?
    ??