Therese Wickman

DET ÄR SÅ MYCKET MER ÄN NÅGRA SIMTAG!

Detta är ett stolt samarbete med Trygg-Hansa.

Från den dagen jag blev Mamma så har ett stort ansvar legat på mina axlar.

Från den dagen jag plussade på stickan så förändrades hela mitt liv, plötsligt blev jag orolig för saker och såg inte livet som en självklarhet längre. Jag fick större respekt för saker som man tidigare hade tänkt ” det händer inte mig” om.

Jag började plötsligt köra långsammare i trafiken, började använda hjälm när jag åkte skidor och kände sådan stark livsglädje!

Som Mamma kan jag ofta få känslan av att jag skulle vilja låsa in barnen för att livet utanför skrämmer mig. Saker händer som vi inte kan kontrollera och olyckor händer så fruktansvärt lätt.

Men vissa saker kan vi lära våra barn, saker som förhoppningsvis gör att dom får upp medvetenheten för faror och får upp respekten för hur snabbt livet kan förändras och att man ska vara rädd om sig själv och andra..

Man ska leva livet, utmana sig själv och ha kul längst vägen men ha en stor trygghet & respekt i ryggsäcken.

Något som väcker ett obehag i kroppen är att varje sommar läsa om alla drunkningsolyckor som hänt runt om i vårt vackra avlånga land.

Olyckor händer, livet kan förändras på en kort sekund och i bland har vi inte chansen att påverka det hur upplysta vi än må vara.

Men jag vet att om jag ger mina barn vetskap om hur man ska vara i närheten av vatten & den respekt man ska ha för det så kan det avgöra måna av deras framtida beslut.

Att låta mina barn gå på simskola är en stor självklarhet. Det är något av det viktigaste jag kan ge mina barn känner jag, hur känner du?

Det handlar om så mycket mer än att bara lära sig simma, att kunna simma en viss sträcka eller kunna ta olika simtag. Det handlar också om att lära sig om dom olika riskerna kring vatten och få upp vetskapen hur man ska bete sig när man åker båt, när vi leker vid strandkanten eller när olyckan är framme och någon behöver hjälp. Det är något som gör att både barnen & vi föräldrar ska kunna känna oss trygga.

I samarbete med Trygghansa har Svenska livräddningssällskapet sommarsimskolor runt om i Sverige dit vi kan anmäla våra barn för att lära sig simma och blir trygg i vattenmiljöer.

Visste ni exemplevis att barn & vuxna som lärt sig simma i öppna hav eller sjöar klarar sig bättre om olyckan är framme än om man lärt sig simma i en pool?

I en pool är oftast vattnet klart och med en varm och behaglig temperatur medan ute i öppet vatten kan både väder, vind, temperatur och förhållandena ändras. Det är också vid sjöar & hav som våra flesta drunkningsolyckor händer.!

Jag har anmält både Ellah & Kidh till simskola i sommar trots att Ellah redan kan ”simma”. Jag anser henne vara långt i från trygg i sin simning och vetskap kring vatten, framförallt då hon mestadels badad i pooler där hon sett både sett & nått botten.

IMG_4902_Fotor

IMG_4912_Fotor

Vi tre

ViIll du veta mer om Sommarsimskolorna eller anmäla ditt barn så går du in HÄR hos Trygg-Hansa. Där kan du också läsa tips och råd från Barnens försäkringsexpert Alexandra Gahnström!

Alla barn som går i en Svenska Livräddningssällskapets simskola i sommar är också försäkrad, och det via en olycksfallsförsäkring som är tecknad hos Trygg-Hansa!

Ta hand om dig, lär våra barn kunskapen kring vatten och njut av många svalkande dopp i sommar <3

Puss & kram

 

Advertisement

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.